VIDEO Ce spune Budăi despre majorarea salariilor pentru parlamentari: „Demnitarii nu au salariile crescute și nici nu le vor avea. Românii au fost informați „eronat” voit”

Publicat: 26/09/2022, 23:06
Actualizat: 26/09/2022, 23:09

Ministrul Muncii, Marius Budai, spune că salariile demnitarilor nu au crescut și poziția președintelui PSD, Marcel Ciolacu a fost fermă „Nu se va vota”. Acest lucru vine după ce toți senatorii PSD, PNL și AUR au votat pentru majorarea salariilor tuturor demnitarilor.

Întrebat de ce senatorii PSD au votat creșterea salariilor demnitarilor, care în anumite cazuri ar urma se se majoreze chiar și sume care depășesc 2.000 de lei, ministrul Muncii, Marius Budăi spune: „A fost o discuție pe un amendament pe care eu personal nu l-am văzut la Senat. Am văzut poziția foarte clară a lui Marcel Ciolacu care a spus foarte clar. Deci, la momentul actual, astăzi când vorbim, demnitarii nu au salariile crescute și nici nu le vor avea”.

Ministrul spune că românii au fost informați „eronat voit” de alți politicieni despre  faptul că demnitarii și-au majorat salariile. În realitate, acest lucru s-a întâmplat la Senat. Pentru ca legea să între în vigoare are nevoie de votul Camerei Deputaților care este for decizional.

Întrebat de ce senatorii PSD au votat „pentru” majorarea salariilor tuturor demnitarilor, Marius Budăi, spune: „Nu mă întrebați. Eu nu sunt senator. Sunt deputat. Adevărul este unul. Astăzi nu avem majorate salariile și nu le vom avea nici în viitorul apropiat.

Klaus Iohannis a criticat decizia senatorilor de majora salariile demnitarilor în condițiile în care România trece prin mai multe crize suprapuse, iar românilor li se spune să facă economii:

„Nu mi se pare corect ca demnitarii fie primii care beneficiază de astfel de creșteri salariale. Putem rămânem mai spre urmă”, a declarat Klaus Iohannis.

Social-democrații precizează că vor propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

Cu 91 de voturi pentru (PSD, PNL și UDMR) și 22 împotrivă (USR) senatorii au dat undă verde majorărilor chiar în ziua în care Curtea Constituțională, la sesizarea USR, a declarat neconstituționale două proiecte de legi care aveau același scop și anume creșterea salariilor demnitarilor.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Cât de frumoasă e soția lui Ionuț Iftimoaie!
O femeie a fost declarată moartă de medici. Angajatul de la crematoriu a verificat și...
Dieta-minune a lui Ion Iliescu. Ce mănâncă la 93 de ani
Ziua Naţională, sărbătorită la bordul avionului. Momentul în care zeci de pasageri încep să cânte...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Fiica Ronei Hartner, răpusă de durere la căpătâiul mamei. Rita a fost susținută de tatăl...
Aurel Pădureanu, primele declarații de la înmormântarea Ronei Hartner! Ce relație a avut artista cu...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
Simbolul ASCUNS de pe drapelul ROMÂNESC! Puțini ȘTIU ce înseamnă DE FAPT
UNIREA Ungariei cu România! Cutremur în toată Europa: Era ceva natural
Planta pe care trebuie să o ai în casă în timpul iernii
VIDEO | Ultimele imagini cu Rona Hartner. Ce spunea artista despre moarte într-un live, înainte...
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...