Ciolacu, după întâlnirea cu Florin Cîțu: PNRR nu are coerență și viziune clară

Ciolacu, după întâlnirea cu Florin Cîțu: PNRR nu are coerență și viziune clară
Ciolacu: Guvernul nu a prevenit inundaţiile din ultimele zile: S-au pitit toţi în spatele lui Raed Arafat
Publicat: 20/05/2021, 17:41
Actualizat: 20/05/2021, 19:10

„În continuare Planul Național de Redresare și Reziliență nu are o coerență și o viziune clară”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD, după discuțiile cu premierul Florin Cîțu.

„Am sperat să avem o discuție mai aplicată. Nu am avut plăcerea din partea Guvernului României de a avea acces, alături de partenerii sociali, la PNRR. Au fost prezentate niște principii și cam care este viziunea. Avem, până acum, o promisiune că ni se va trimite acest plan ca să îl putem discuta cu toții, și cu specialiștii, și să vedem cum găsim niște mecanisme clare și transparente de acces și de absorbție a acestor bani. Nu am avut detaliile reformelor, și aveam și noi niște propuneri”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu transmite că nu cunoaşte concret care sunt granturile pentru IMM-URI, dar nici care sunt reformele pentru sindicate şi reformele din zona de pensii.

„Planul nu are o coerență și o viziune clară”

„Din punctul nostru de vedere, în continuare PNRR nu are o coerență și o viziune clară a anilor pe care îi trăim în acest moment și a motorului economic din toată Europa. Nu cunoaștem concret ce granturi vor merge către IMM-uri, către sindicate care sunt reformele, detalii despre zona de pensii. Este recomandarea Comisie de a avea acces la aceste informații.

Sperăm să deblocăm acest lucru și să stabilim împreună un calendar de prezentare a PNRR în Parlamentul României”, a mai spus președintele PSD.

Florin Cîțu, declarații de presă

„Am prezentat în detaliu toate capitolele din PNRR”, a declarat Florin Cîțu. Premierul spune că nu le-a ascuns nimic participanților la întâlnire și a dat asigurări că opiniile lor au fost recepționate de Executiv.

„Noi trebuie să ne asumăm cum sunt cheltuiți banii”

„Ne întâlnim cu sindicate, patronate, partide politice. Din delegația PSD au făcut parte și reprezentanți ai organizațiilor sindicale. Surprinzător, dar asta este! Am prezentat PNRR, elemente de reformă, reformă pe care o așteaptă românii și este apreciată de Comisia Europeană. Am intrat și în detalii, în ordonanța… Am prezentat în detaliu toate capitolele din PNRR, cu bugetele aferente…”;

„Acest PNRR are o componentă de reforme, care are în spate voturile românilor. Reformele liberale vor duce la îmbunătățirea vieții românilor, la creșterea nivelului de trai, la creștere economică, așa cum se vede și azi. Programul nostru corectează ceea ce  s-a făcut în anii când PSD a fost la guvernare. Dar eu întotdeauna sunt deschis”;