Dr. Virgiliu Stroescu: Hrana de origine animală nu este sănătoasă pentru om | VIDEO

Publicat: 26/08/2022, 16:30

Medicul Virgiliu Stroescu este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 27 august, începând cu ora 19:00.

Printre altele, acesta a vorbit despre originea alimentelor pe care le consumăm și atrage atenția cu privire la faptul că alimentele de origine animală nu sunt o hrană sănătoasă pentru om.

„Toată hrana de origine animală nu este sănătoasă pentru om. Hai să înțelegem treaba asta! Am avut conflicte mari cu mari profesori din țară, m-au lovit, m-au insultat. Dar dacă stai să te gândești, le spun un singur lucru: au colesterol mai mult decât trebuie și au grăsimi animale care nu sunt normale pentru om. Sunt peste 40 de lucruri care arată superioritatea hranei vegetale. Vreo 40. Deci hrana animală nu este sănătoasă”, spune renumitul medic.

Virgiliu Stroescu: Uleiul încins favorizează apariția cancerului

Totodată, specialistul mai atrage atenția asupra faptului că uleiul de gătit nu ar trebui adus la temperaturi prea mari, pentru că, în acel moment, el devine un aliment nociv pentru organism.

„Acum, că hrana animală o prăjești, începi și o frigi, este total nesănătoasă. Poate fi chiar cancerigenă. Dacă iei uleiul și îl încingi… uleiul e făcut din acizi grași. Acizii grași sunt lanțuri de carbon, hidrogen și oxigen. Și cum e furculița cu trei degete, așa sunt trigliceridele: trei acizi grași fac o trigliceridă, iar din ele se fac grăsimile. Ei bine, în momentul în care temperaturile sunt foarte înalte, astea fac cercuri. Fac substanțe policiclice, care sunt dovedite cancerigene. În mod normal, nu, ele sunt acizi grași. Dar când faci o friptură, se leagă între ele și devin cancerigene. Uleiul încins, sub orice formă, să nu depășească temperatura la care poți să bagi degetul în ulei și nu te frige. În momentul în care începe și temperatura devine mare, uleiul devine o substanță care favorizează apariția cancerului. Deci, dragi gospodine, de azi înainte, dacă vă iubiți familia, nu mai încingeți sub nicio formă uleiul și substanțele uleioase”, mai spune Virgiliu Stroescu.

Virgiliu Stroescu este medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, cu studii aprofundate şi o vasta experientă în modificările endocrinologice şi metabolice.

Activitatea sa profesională cuprinde peste 20 de ani de cercetare ştiinţifică în Centrul de Medicină Sportivă şi în cadrul Academiei de Ştiinţe Medicale. Competenţele sale profesionale şi specializarile obţinute se extind şi în nutriţie, alimentaţie sănătoasă, alimentaţie inteligentă şi alimentaţie sportivă.

Supranumit şi „apostolul alimentaţiei sănătoase”, doctorul Stroescu a fost de-a lungul timpului medicul nutriţionist al multor componenţi ai Lotului Olimpic Român.

Urmărește interviul integral cu Virgiliu Stroescu, sâmbătă, 27 august, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase