VIDEO | Ion Cristoiu: „Rareș Bogdan a fost primul politician care a sesizat că în România nu va merge povestea cu economisirea. A avut curaj, ca politician”

Publicat: 16/09/2022, 12:13

Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Jurnalistul a vorbit despre afirmațiile prim-vicepreşedintelui PNL, Rareș Bogdan, legate de măsurile pentru economisirea apei și a energiei discutate la nivel european. Invitatul lui Marius Tucă este de părere că europarlamentarul „a avut curaj, ca politician” să-i îndemne pe tinerii liberali, prezenți la Școala de Vară, să nu mai asculte „retorica dezastrului” venită dinspre Bruxelles.

„Rareș Bogdan a fost primul politician care a sesizat – se vede că a fost gazetar – în România nu va merge povestea cu economisirea. A avut curaj, ca politician. El a sesizat. Politicienii care vor insista pe asta sunt terminați. Nu vrea nimeni, pentru și cei care n-au trăit vremurile respective, au memorie. Eu am trăit, n-aș mai vrea”, a afirmat Ion Cristoiu.

Rareş Bogdan a declarat sâmbătă, 10 septembrie, că lumea trebuie să întâmpine cu precauție „retorica de la Bruxelles”, disociindu-se de colegii de partid și exprimând o opinie tranșantă pe unul dintre cele mai sensibile și importante subiecte ale momentului.

„Nu neapărat toate scenele apocaliptice şi toată retorica dezastrului este cea care caracterizează România. Vreau să vă rog să ascultaţi cu circumspecţie inclusiv retorica de la Bruxelles, adică să vă spălaţi zilnic, să faceţi duş zilnic, nu o dată pe săptămână, să încercaţi să nu opriţi apa când vă spălaţi pe dinţi, să nu mâncaţi făină de gândaci şi nici să nu staţi la 19 grade!

Fiţi raţionali, fiţi echilibraţi, înţelegeţi ce înseamnă momentul actual din punct de vedere al energiei, dar nu cădeţi în păcatul extrem!”, le-a transmis Rareș Bogdan tinerilor liberali prezenți la Școala de Vară din stațiunea Venus.

Ulterior, și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, la rândul său, că nu le poate cere românilor să facă economii și să stingă becul.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult