VIDEO Rafila: „Nu sunt tentat să candidez la Primăria Capitalei și nici la prezidențiale. Ciolacu e în cea mai bună poziție”

Publicat: 28/06/2022, 23:41

În acest moment nu există nicio „tentație” să candidez la Primăria Capitalei pentru că nu mă pricep la administrație locală și la prezidențiale nu cred și îl avem pe Marcel Ciolacu care este în cea mai bună poziție pentru această funcție, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Întrebat dacă are de gând să facă pasul mai accentuat în politică și să candideze la șefia Primăriei Capitalei, Alexandru Rafila a spus: „Nu am niciun fel de tentații particip la campanie electorală legată de Primăria Capitalei, dintr-un motiv foarte simplu –  nu pricep la administrația locală, deci recunosc. Adică de ce duc eu undeva unde nu pricep?

De asemenea, chestionat dacă are de gând să se înscrie în cursa electorală pentru președinția României, ministrul a precizat că în acest moment nu se pune problema și mai este destul de mult până în 2024 când vor fi organizate alegerile.

„Nu s-a schimbat nimic. Până la alegerile prezidențiale este cale lungă și nu cred. Există destule persoane în PSD care sunt calificate – Grindeanu și Ciolacu au menționat câteva nume. Eu am spus Gabriela Firea, Mircea Geoană.

Marcel Ciolacu, în calitatea lui de președinte al partidului, este în cea mai bună poziție, și beneficiază și de o încredere apreciabilă. Deci eu n-am astfel de ambiții. Îmi văd de treaba mea și cred că dacă reușesc să rezolv câteva probleme la Sănătate e mai bine decât o discuție care este și prematură și nu cred că este importantă în momentul acesta”, a declarat ministrul Sănătății.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase