VIDEO Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan: „Noi suntem într-o permanentă influență cu câmpul geomagnetic. Stresul creează un teren pentru toate celelalte boli inflamatorii care se pot asocia”

Publicat: 24 05. 2022, 23:13

This browser does not support the video element.

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, specialist în neurologie și psihiatrie, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Domnia-sa a afirmat că oamenii sunt într-o permanență influență cu câmpul geomagnetic, existând o influență reciprocă. De asemenea, invitatul lui Marius Tucă a explicat de ce stresul este atât de nociv, precum și modalitatea prin care acesta ne afectează în viața de zi cu zi.

„Se petrece în raportul conștiinței o anxietate, o spaimă cumplită, o frică generalizată. Și sub acțiunea acestei frici teribile, curba intensității câmpului geomagnetic aproape devine verticală, imensă. Toate se întâmplă și se descarcă în câmpul geomagnetic și modifică intensitatea câmpului geomagnetic.

Asta înseamnă următorul lucrul: că noi suntem într-o permanentă influență cu câmpul geomagnetic. Noi influențăm câmpul geomagnetic și invers – câmpul geomagnetic ne influențează pe noi. Dar mai mult, câmpul geomagnetic este, în același timp, sub directa influență a câmpului geomagnetic solar. Deci în permanență noi suntem între două influențe – a câmpului geomagnetic, al Terrei, al Planetei și al Sistemului Solar.

Radiația solară nu pătrunde, însă, de prim ordin, la noi, pentru că dacă n-am avea această centură, această protecție a câmpului geomagnetic, atunci evident că viața noastră ar fi foarte afectată”, a afirmat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan a explicat că, în timpul stresului, oamenii sunt supuși unor influențe nocive, la fel ca în timpul unei erupții solare.

„Stresul este o traumă de ordin chimic, fizic, psihic, etc., care determină corpul să elibereze niște substanțe, deci reacționează la o traumă. În momentul stresului, chimia pe care organismul o eliberează este una – dacă stresul este acut și de o intensitate deosebită, atunci nu se întâmplă nimic – dar dacă stresul este cronic, el creează o serie întreagă de impedimente, deci creează un teren pentru toate celelalte boli inflamatorii care se pot asocia”, a precizat prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.