VIDEO | Prof. univ. dr. Olga Simionescu, despre expunerea la soare: „Copiii trebuie protejați. Riscul pentru arsură solară este mult mai mare între 11 și 16 ani”

Publicat: 30 06. 2022, 04:34
Actualizat: 30 06. 2022, 04:35

This browser does not support the video element.

Prof. univ. dr. Olga Simionescu, șeful secției de Dermatologie I la Spitalul Colentina din București, a fost invitata lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Aceasta a afirmat că este extrem de important să protejăm copiii de expunerea la soare, în contextul în care ei sunt mult mai predispuși arsurilor. De asemenea, invitata lui Marius Tucă a vorbit și despre metodele de protecție de care ar trebui să ținem atunci când ne expunem la soare.

„Copiii trebuie protejați. Copiii nu au încă pigmentul melanină constituit și nu există încă statusul cutanat, bun, imunologic și de apărare pe care îl are adultul. Ei se duc pe malul mării, unde suprafața reflexivă, apa, nisipul, toate concură la o creștere a fluxului și intensității ultravioletelor, care reprezintă riscul pentru arsură solară. Deci riscul este mult mai mare între 11 și 16 ani. Noi avem un amestec.

Soarele este o sursă naturală de ultraviolete, dar amestecate, însă fluxul variază de-a lungul zilei, în funcție de unde este latitudine, altitudine, momentul zilei și, atunci, între 11 și 16 este mai mult B, iar după 16 ani, predomină A și este riscul mai mic”, a afirmat prof. univ. dr. Olga Simionescu.

Prof. univ. dr. Olga Simionescu este de părere că folosirea unor piese vestimentare care să ne protejeze de soare poate fi, de multe ori, mult mai eficientă decât utilizarea cremelor pentru protecție solară.

„Eu cred foarte mult în protecția mecanică, mai ales oamenii care sunt în metropolă, dar fac în parc activități recreaționale, adică fac plimbări, role, tenis, activități de exterior. Cred foarte mult în pălărie, șapcă – ele sunt seducătoare prin absența reacțiilor adverse, pentru că un chimic pe care îl pui poate să te irite sau poți să nu-l aplici cum trebuie – îmbrăcăminte deschisă la culoare, lucruri pe care deja toată lumea le cunoaște, însă sunt extrem de eficiente. Ele nu reprezintă un blocaj total, dar ajută foarte mult”, a precizat prof. univ. dr. Olga Simionescu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.