Cristina Andrei
06.06.2016
Eu Primar

Gorghiu: PNL a performat. Niciun candidat nu ar fi obținut un scor mai bun decât Predoiu

Gorghiu: PNL a performat. Niciun candidat nu ar fi obținut un scor mai bun decât Predoiu
PNL încearcă să minimalizeze situația în care se află partidul după catastrofa din București. Liderii formațiunii, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au defilat în fața jurnaliștilor cu „cel mai bun scor pe care l-a obținut PNL după 1990", arătând că au reușit să reconstruiască dreapta și că au obținut mai multe primării decât au avut, rezultatul scrutinului fiind puternic influențat de prezența scăzută la vot.

„PNL a obținut la aceste alegeri cel mai bun scor de după 1990. Vreau să le mulțumesc celor care au avut încredere, și nu au fost puțini, dar și zecilor de mii de candidați. (…) După numărarea a 91% din secții avem 31% pe vot politic la consiliile județene, și, de asemenea, după numărarea rezultatelor din 16.887 de secții, peste 1000 de primari, adică 1040″, le-a spus Vasile Blaga jurnaliștilor.

Liderii PNL au ținut să-i mulțumească lui Cătălin Predoiu pentru implicare și pentru soluțiile serioase pe care le-a prezentat bucureștenilor, iar Alina Gorghiu a vrut să respingă acuzațiile potrivit cărora Predoiu a fost lăsat să iasă la declarații de unul singur. „Vreau să demontez din start acele scenarii conform cărora Cătălin Predoiu a fost lăsat singur de liderii PNL. A fost o opțiune care i-a aparținut domnului Predoiu. (…) Niciun alt candidat nu cred că ar obținut un scor mai bun, pentru a închide orice fel de discuție. (…) Avem o perspectivă de ansamblu la nivel național – peste 30% la opțiunile totale. PNL-ul și-a propus acest scor, l-a îndeplinit, este cel mai bun scor al PNL după 90. (…) PNL a performat la aceste alegeri”, a declarat Gorghiu.

Aceasta a arătat și că principala cauză care a influențat rezultatul alegerilor a fost prezența slabă la urne, mai redusă chiar și decât la alegerile locale precedente, și că are un mare regret referitor la faptul că „discursul anticorupție pare să fi fost invalidat în multe locuri”, fapt care ar trebui să-i pună pe gânduri. Un alt motiv care ar fi afectat scorul partidelor, în perspectiva lui Gorghiu, este scrutinul într-un singur tur. 

„Nu vreau să intru în istorie, dar vreau să vă promit că PNL va schimba această lege imediat ce va avea majoritate parlamentară. Nu se poate să ai un primar la București ales cu doar 14% din cei cu drept de vot”, a promis Gorghiu.

 

Inchide