Top 25 politicieni români pe stadion. Cele mai tari poze cu aleșii țării, „la firul ierbii”

Publicat: 20/01/2024, 08:00
Actualizat: 20/01/2024, 09:08

Politicienii sunt percepuți, în general, drept oameni care încearcă să se rupă de viața de zi cu zi, dedicându-se rezolvării, prin legi îndelung discutate și analizate, a tuturor problemelor care apar în comunitatea sau țara care i-a ales prin vot. Pe de altă parte însă, latura umană nu poate fi ruptă definitiv de cea politică, motiv pentru care aleșii au și hobby-uri pe care încearcă să le întrețină atunci când programul încărcat le permite, iar sportul-rege al planetei se află pe primul loc din acest punct de vedere.

Nici politicienii din România nu fac excepție de la această regulă nescrisă, iar Gândul prezintă fotografii în exclusivitate ale oamenilor politici ai momentului, cei care – lasând la o parte doctrine și rivalități de partid – au fost și sunt prezenți în tribunele stadioanelor, alături de suporteri, pentru suferi sau a se bucura la meciurile echipelor de club favorite sau la meciurile Naționalei României.

TOP-ul prezentat de Gândul într-o GALERIE FOTO de excepție transcende preferințele politice, luptele parlamentare sau „contrele” care au loc, adesea, în Senat sau în Camera Deputaților, în comisiile de specialitate sau în aparițiile TV.

Marcel Ciolacu: „Să intrăm într-o logică a performanței în sport, nu a ambițiilor personale”

Premierul Marcel Ciolacu, spre exemplu, nu numai că este un microbist împătimit, dar – din funcția de șef al Guvernului – s-a transformat într-un adevărat negociator de succes care a reușit să readucă FCSB pe stadionul Ghencea. Marcel Ciolacu a transmis, tranșant, că „bazele sportive sunt ale statului român” și că nimeni nu poate interzice accesul sportivilor pe aceste baze. (informații detaliate AICI). În același context, premierul a decis să trimită Corpul de control la CSA Steaua, cerând verificări „la sânge”, iar în cele din urmă s-a (re)intrat în fireasca normalitate.

”Noi avem niște stadioane pe care le trebuie să le punem la dispoziția sportivilor, în funcție de performanță, nu de criterii personale. Nu poți să te exprimi la TV pe o bază a statului, construită din bani publici. Trebuie să avem bun simț cu toții și să intrăm într-o logică a performanței în sport, nu a ambițiilor personale”, spunea premierul Marcel Ciolacu la momentul respectiv.

„Entuziasmul este totul”

„Entuziasmul este totul. Trebuie să fie întins și să vibreze ca o coardă de chitară”, spunea marele jucător Pelé atunci când a fost întrebat ce poate spune despre fotbal, dincolo de faptul că a reușit să transforme acest sport în artă pură.

Iar atunci când este vorba despre entuziasm, politicienii români se bucură de fiecare meci și de fiecare minut petrecut în mijlocul suporterilor.

GALERIA FOTO prezentată de Gândul îi surprinde pe politicieni departe de ședințele de guvern și de partid, apreciind lupta de la firul ierbii și fair-playul. Sportul face să dispară diferențele de opinii, descrețește frunțile și îi aduce pe politicieni la un numitor comun – pasiunea pentru freamătul crescând care se află în prim-plan timp de 90 de minute.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, nu-și ascunde pasiunea pentru fotbal și pentru viața din tribună, în mijlocul microbiștilor, aceeași trăire având-o și senatorul Daniel Zamfir, dar și fostul ministru de Finanțe, Orlando Teodorovici.

Îi puteți „surprinde” în tribunele stadioanelor pe foștii premieri ai României – Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban și Victor Ponta -, dar și pe un alt ex-premier, Emil Boc, acum primarul Clujului, care a jonglat cu balonul rotund.

Nicușor Dan – primarul general al Capitalei – a „încălzit” în mâini balonul oval, iar fostul premier Nicolae Ciucă, acum președinte al Senatului României, a arătat, la rândul său, că nu poate rămâne indiferent atunci când vine vorba despre sportul-rege.

În tribune și în TOPUL prezentat de GÂNDUL într-o GALERIE FOTO sugestivă s-au mai aflat liberalul Rareș Bogdan, fostul premier Adrian Năstase, dar și marele tenismen al României, Ilie Năstase, atras de fotbal ca de un magnet. În aceeași companie selectă s-a „poziționat” și Anghel Iordănescu, fost selecționer al Naționalei României.

Mircea Geoană, adjunctul secretarului adjunct al NATO, „suferă” alături de Rapid

Mircea Geoană, adjunctul secretarului adjunct al NATO, „suferă” de multă vreme alături de Rapid și nu lipsește – atunci când programul îi permite – de la meciurile din Giulești.

Și-au făcut timp pentru a fi prezenți pe stadioane și Dan Șova, Claudiu Săftoiu – ex-director al Serviciului de Informații Externe -, nici foștii președinți ai României – Emil Constantinescu și Traian Băsescu – nu au rămas deoparte, cu toții fiind prezenți în TOPUL prezentat de Gândul prin intermediul unei GALERII FOTO care nu trebuie ratată.

În „echipa de joc” au fost titulari și au bifat „minute de joc” Nicolae Bănicioiu și ex-ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea. I-au flancat, în TOPUL GÂNDUL și Eduard Novak, fost ministru al Tineretului și Sportului, împreună cu Dan Barna și Valeriu Zgonea.

Accesați GALERIA FOTO impresionantă pentru a-i surprinde pe politicienii română în tribunele stadioanelor, dar și pentru a afla ce loc ocupă fiecare dintre aceștia în TOPUL GÂNDUL.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula pe care șoferii NU TREBUIE să o încalce niciodată. Legea din ROMÂNIA spune clar
Mulți români riscă amenzi de 1 mai. Unde se poate ieși la grătar
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji