ANAF, anunț important la sfârșit de an privind controalele în casele românilor / Ce spune Fiscul despre acțiunile de verificare

Redactor:
Gandul
ANAF, anunț important la sfârșit de an privind controalele în casele românilor / Ce spune Fiscul despre acțiunile de verificare
ANAF a anunțat că nu va descinde în casele persoanelor fizice, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

„ANAF nu face descinderi în apartamentele românilor.

Referitor la articolele apărute în spațiul public, cu privire la posibilele acțiuni de control demarate de ANAF în perioada următoare, este important să facem următoarele precizări: Agenția Națională de Administrare Fiscală nu are în prezent în derulare astfel de acțiuni de verificare.

Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF dispune de o gamă largă de instrumente, astfel cum sunt definite de Codul de procedură fiscală.
Precizăm că toate verificările ANAF se realizează în baza analizelor de risc, care pun în evidență riscurile de neconformare la declarare și plată”, transmite Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Conform procedurii, asemenea verificări ar putea fi făcute în urma discuțiilor cu administratorii de bloc, în zonele considerate „sensibile”, iar apoi vor fi înștiințați și proprietarii care urmează să fie controlați.

Inchide