Copos-Primăria Capitalei: 1-0. Patronul Rapidului a câștigat în instanță 70 de locuri de parcare în centrul Bucureștiului. EXCLUSIV

Redactor:
Maria Manoliu
Copos-Primăria Capitalei: 1-0. Patronul Rapidului a câștigat în instanță 70 de locuri de parcare în centrul Bucureștiului. EXCLUSIV
În scurt timp, 70 de locuri de parcare publică vor trece din administrarea Primăriei Capitalei în cea a finanțatorului clubului de fotbal Rapid București, George Copos.

În scurt timp, 70 de locuri de parcare publică vor trece din administrarea Primăriei Capitalei în cea a finanțatorului clubului de fotbal Rapid București, George Copos. Este vorba de locurile de parcare situate în imediata vecinătate a Hotelului Athene Palace Hilton, pe care finanțatorul le va administra în baza unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile.

Contactat de gândul, George Copos a explicat că „pentru cele 70 de locuri de parcare din apropierea Hotelului Hilton există o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă. Aceasta a fost dată în baza Hotărârii de Guvern nr. 955 din 2004 care spune că parcările situate în limita a 50 de metri aparțin hotelului. Primăria Capitalei tergiversează punerea în practică a hotărârii judecătorești. Din respect pentru domnul Oprescu nu m-am dus încă în instanță”. Întrebat dacă de cele 70 de locuri de parcare ar putea beneficia toți bucureștenii care au treabă în centrul orașului, Copos a răspuns că „vor beneficia toți clienții hotelului. Pentru mine client al hotelului este și cel care intră să bea o cafea”

Doi ani de procese cu Primăria Capitalei

Administrația Străzilor a confirmat pentru gândul că locurile de parcare din vecinitătatea Hotelului Athene Palace Hilton vor trece în administrarea finanțatorului clubului Rapid. Instituția așteaptă o decizie din partea departamentului juridic din Primăria Capitalei ca să poată încheia procesul verbal de predare-primire.

La rândul său, avocata Grațiana Iovănescu, cea care l-a reprezentat pe Copos în fața judecătorilor, a declarat pentru gândul că „instanța ne-a atribuit cele 70 de locuri spre închiriere. Ne judecăm cu Primăria Capitalei din 2009 și am câștigat la toate instanțele. Ana Hotel (una din firmele domnului George Copos – n.r.) a avut în administrare parcarea până în 2008, când a pierdut-o. Atunci a expirat contractul iar cei din Primăria Capitalei nu au vrut să-l mai reînoiască. Din 2008 și până în iunie 2009, am trimis notificări, am purtat discuții și am ascultat explicații”.

Avocata susține că în cazul în care se va mai întârzia predarea locurilor de parcare va fi obligată să dea în judecată Primăria Capitalei. „Contenciosul Administrativ spune că în 30 de zile sunt obligați să pună în aplicare hotărârea judecătorească. Dacă nu se respectă acestă prevedere se aplică amenda administrativă în favoarea statului. Dacă nici așa nu se respectă hotărârea atunci se consideră infracțiune”, a explicat avocatul.

George Copos mai deține în proprietate hotelurile Crowne Plaza din București, Sportul, Poiana, Bradul din Poiana Brașov, Europa și Astoria din Eforie Nord. Finanțatorul clubului Rapid are o avere estimată de revista Forbes de 180-200 milioane de euro, aflându-se pe locul 27 în topul celor mai bogați români.

COMENTEAZĂ ACEST SUBIECT ȘI PE PAGINA FACEBOOK GÂNDUL

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
ULTIMA ORĂ. Cât de bogat e Gigi Becali! Femeia apropiată de miliardar spune ce avere...
Veste teribilă! Un nou VORTEX polar în România. O să afecteze grav prețul la electricitate
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Secretele laboratorului din Wuhan, publicate de Departamentul de Stat al SUA
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Eșec RUȘINOS pentru NASA în timpul testării celei mai puternice RACHETE construită vreodată
ATENȚIE! Așa te poți programa online pentru vaccinul anti-Covid. Care sunt pașii ce trebuie urmați
Mesaje de Sfântul Anton de trimis pe Whatsapp, Facebook Messenger și SMS – 29 de...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Competiţia „made in Romania”. Câţi bani fac retailerii din brandurile private label şi unde le...
ȘOC! Se anunță un DEZASTRU total pentru România! Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR...
Inchide