Gigantul Airbus a venit în România ca să verifice când începe producția elicopterelor Super Puma Mk1. Construcția fabricii ar trebui să înceapă în octombrie

Redactor:
Carol Dan
Gigantul Airbus a venit în România ca să verifice când începe producția elicopterelor Super Puma Mk1. Construcția fabricii ar trebui să înceapă în octombrie
Compania fraco-germană Airbus vrea să înceapă în luna octombrie construcția unei noi fabrici la Brașov care să scoată pe piață un nou tip de elicpter militar de atac. Fabrica va fi construită în localitatea Ghimbav, județul Brașov, pe un teren pus la dispoziție de Compania pentru reparații și mentenanța aeronavelor IAR Brașov.

Airbus a început deja să recruteze angajați pentru noua fabrică, iar o delegație a Airbus Helicopters Industries -România a avut astăzi o întâlnire cu secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, Sorin Encuțescu.

„În cadrul  întâlnirii a fost prezentat stadiul demersurilor întreprinse în vederea realizării în România a capacității de producție destinate realizării elicopterelor de tip Super Puma Mk 1″, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Din delegație au făcut parte Serge Durand, director general al companiei, și Walter H. Linder, director executiv, financiar și administrativ.

Ministerul Economiei precizează că delegația Airbus a menționat preocuparea pentru începerea lucrărilor la noua fabrică, la mijlocul lunii octombrie. Discuțiile au vizat și oportunitatea participării companiilor românești din domeniul industriei aeronautice, în calitate de subcontractori, la realizarea elicoperului Super Puma Mk 1.

Airbus Helicopters, denumită anterior Eurocopter, are aproximativ 23.000 de angajați la nivel mondial, și este prezentă în România prin Eurocopter România, unde deține 51% din acțiuni, diferența fiind controlată de IAR, informează Ziarul Financiar.

Inchide