La ce te uiți când faci Casco la mașină. Cum te păcălesc asiguratorii

La ce te uiți când faci Casco la mașină. Cum te păcălesc asiguratorii
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 16/10/2015, 14:46

Românii care vor să își asigure mașina printr-o poliță Cascotrebuie să fie atenți la clauzele din contract, avertizeazăbrokerii de asigurare. Pentru a atrage clienții, unele firme deasigurări vând polițe Casco care acoperă doar anumite riscuri,astfel încât proprietarii de autovehicule care au cumpărat un Cascose pot trezi că asigurarea nu acoperă riscul de furt, sau că nuprimesc despăgubiri în cazul în care și-au găsit mașina zgâriată înparcare. „Nu există o poliță Casco standard, care să acopere șifurtul și avariile și vandalismul. Detaliile contractului deasigurare trebuie citite cu mare atenție, pentru ca atunci când aiprobleme cu mașina să nu ai surprize neplăcute”, ne explică BogdanAndriescu, președintele Uniunii Naționale a Societăților deIntermediere și Consultanță în Asigurări din România (UNSICAR).Față de anul trecut, ofertele companiilor pe segmentul Casco s-auschimbat, iar multe societăți au acum promoții pentru a încerca săcâștige cote de piață.

Franșiză de până la 300 euro

De exemplu, la Astra, anul trecut clientul putea să își aleagănivelul franșizei – partea din pagubă pe care o va achitaasiguratul – între 0% și 15% din suma asigurată, însă acum aceastaeste o sumă fixă. La primul eveniment rutier, franșiza este de 100euro, la al doilea este de 150 de euro, iar la al treilea dosar dedaună clientul va trebui să achite din buzunar 300 de euro. „Avem oofertă în această perioadă. Vă putem da un voucher, iar cu acestanu veți mai plăti cei 100 de euro pentru primul eveniment”, ne-aucomunicat reprezentanți ai Astra Asigurări. Aceeași companie are înprezent reduceri la Casco între 5% și 10%. Astfel, pentru un Logannou, suma asigurată fiind de 9.000 euro, tariful pentru un Cascoeste de 513 euro sau respectiv de 493 euro, acesta din urmă avândca bonus și o poliță de asigurare în caz de deces sau invaliditate.Polița Casco are acoperire în toată Europa și Turcia.

La Omniasig, pentru același Logan nou, polița Casco costă 284euro pentru avarii și furt. „La această sumă, dacă se doreșteacoperirea riscurilor de vandalism, costul suplimentar este de 80de euro, pentru pătrunderea apei la motor – 45 de euro, și încă 65de euro pentru acoperirea riscurilor de evenimente rutiere pedrumuri care nu sunt publice. În plus, franșiza pentru dauna totalăeste de 10% din suma asigurată, iar cea pentru fiecare evenimenteste de 100 euro. În cazul în care clientul dorește o poliță fărăfranșiză, trebuie să achite în plus 125 de euro”, ne spune unreprezentant al Omniasig. Astfel că, în total, un Casco pe un anpentru un Logan nou ajunge la 599 euro, adică echivalentul atrei-patru rate la un Logan. În primul trimestru din acest an,aproape 500 de clienți ai companiilor de asigurări, de două ori maimult comparativ cu aceeași perioadă din anul trecut, au reclamat laComisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) aspecte legate deasigurările Casco. În principal, aceștia s-au plâns că nu au primitdespăgubirile cuvenite.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
'Mă sui pe tine!' Tonciu și CRBL, scandal sexual la Survivor România
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
'Mă sui pe tine!' Tonciu și CRBL, scandal sexual la Survivor România
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
DOLIU NAȚIONAL în România! A murit marea doamnă a muzicii lăutărești
Vestea tragică a dimineții. Lumea modei, devastată de durere. A murit fulgerător
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...