Lista primelor companii de stat care vor avea management privat

Redactor:
Gândul
Lista primelor companii de stat care vor avea management privat
Hidroelectrica, Oltchim, Societatea Națională a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrica Furnizare și Romarm sunt primele companii din subordinea Ministerului Economiei care vor avea management privat

Hidroelectrica, Oltchim, Societatea Națională a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrica Furnizare și Romarm sunt primele companii din subordinea Ministerului Economiei care vor avea management privat, scrie Mediafax.

„Primele companii aflate în subordinea Ministerului Economiei, Comertului și Mediului de Afaceri care vor avea management profesionist desemnat prin metode specifice au fost stabilite la nivel guvernamental, la propunerea MECMA. Companiile sunt S.C. Hidroelectrica S.A, S.C. Oltchim S.A, Societatea Națională a Lignitului Oltenia (SNLO), Electrica Furnizare și Compania Națională Romarm S.A.”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Economiei.

Instituția menționează că marți, 13 septembrie, expiră termenul de depunere a ofertelor pentru alegerea consultantului care va sprijini MECMA în procesul de recrutare a noilor manageri.

Compania de consultanță care va câștiga selectia va întocmi pentru fiecare dintre cele cinci companii caietele de sarcini ce vor sta la baza licitațiilor pentru desemnarea firmelor de recrutare.

Surse guvernamentale au declarat joi pentru MEDIAFAX că Hidroelectrica, Oltchim, Tarom și CFR Marfă sunt companiile de stat unde atât FMI, cât și autoritățile române au convenit până acum să numească management privat, lista finală urmând să fie definitivată până la jumătatea lunii septembrie.

Potrivit surselor, Ministerul Economiei a propus o listă de șapte companii care vor avea management privat, respectiv Compania Națională a Huilei (CNH), Societatea Națională a Lignitului Oltenia (SNLO), Elcen, Hidroelectrica, Electrica Furnizare, Romaero și Oltchim.

Dintre aceste companii, doar Hidroelectrica și Oltchim se află și pe lista de propuneri a FMI. Celelate companii pentru care instituția financiară internațională a propus management privat sunt Nuclearelectrica, Transgaz, Romarm, Romgaz și Transelectrica.

Managerii privați care vor fi numiți la companiile de stat ar putea câștiga lunar sume care ajung până la 75.000 de euro brut, la care se vor adăuga milioane de euro anual în cazul unor societăți cu profit ridicat, dacă sunt îndeplinite criteriile de performanță din contract, potrivit unui proiect prezentat vineri în exclusivitate de MEDIAFAX.

Suma încasată de managerul privat din profitul net ar putea depăși însă două milioane euro și ar ajunge chiar la patru milioane euro în cazul unor companii profitabile, precum Romgaz, Transgaz și Hidroelectrica.

Departamentul Economic, [email protected]

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce s-a ales de Patrick Cioacă, fiul Elodiei. Ce decizie radicală a luat băiatul după...
Ce salarii au angajații RCS & RDS. Se câștigă mai bine decât ai fi crezut
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
×
GÂNDUL LIVE 22.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEAu avut o nuntă cu peripeții. Autoritățile locale din Cluj-Napoca au ridicat mașina parcată neregulamentar de doi tineri căsătoriți. După nuntă, mirii se opriseră pentru zece minute să facă poze în parc. Astfel, mireasa a avut parte de o surpriză neplăcută: a privit neputincioasă cum i se ridică automobilul https://www.gandul.ro/19507743Călin Popescu Tăriceanu și Dragoș Bucurenci, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 22 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide