EFECTELE #CORONACRIZEI | Finanțare uriașă destinată lanțurilor valorice de producție și prelucrare a alimentelor, a materialelor biologice și a bioenergiei

EFECTELE #CORONACRIZEI | Finanțare uriașă destinată lanțurilor valorice de producție și prelucrare a alimentelor, a materialelor biologice și a bioenergiei
Finanțarea își propune să sprijine companiile private care funcționează de-a lungul lanțurilor valorice de producție și prelucrare a alimentelor, a materialelor biologice și a bioenergiei
Publicat: 04/04/2020, 08:14
Actualizat: 07/04/2021, 02:10

Potrivit anunțului făcut joi, 3 aprilie 2020, Comisia Europeană (CE) și Banca Europeană de Investiții (CEI) au aprobat o finanțare de 700 de milioane de euro pentru sprijinul sectorului agroalimentar, în cadrul Planului de Investiții pentru Europa, pe fondul pandemiei de coronavirus.

„Pandemia de coronavirus ne afectează pe fiecare dintre noi și absolut fiecare sector. În acest context dramatic, salut acest al doilea pas în strategia BEI de a finanța, în cadrul Planului de Investiții, măsuri de implementare a unui plan de sprijin pentru sectorul agroalimentar. Sunt ferm convins că va fi un instrument foarte important și util care va ajuta sectorul să rămână robust și rezistent pentru a depăși criza”, a precizat comisarul pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.

Executivul de la Bruxelles și BEI au anunțat lansarea unei noi inițiative de finanțare care își propune să deblocheze investiții de aproape 1,6 miliarde de euro în sectorul agriculturii și bioeconomiei.

Finanțarea își propune să sprijine companiile private care funcționează de-a lungul lanțurilor valorice de producție și prelucrare a alimentelor, a materialelor biologice și a bioenergiei.

Programul va contribui la menținerea și crearea de locuri de muncă în zonele rurale și, prin urmare, va promova dezvoltarea rurală și integrarea teritorială în întreaga UE.

Programul este o continuare a primului împrumut de 400 de milioane de euro pentru agricultură și bioeconomie lansat în 2018 și angajat aproape în întregime.

3.000 de euro pentru fiecare producător agricol

Într-o scrisoare adresată autorităților de la București, reprezentanții a cinci organizații de fermieri din România solicită finanțare prin intermediul unui voucher în cuantum de 3000 euro pentru fiecare producător agricol, pentru producătorii mici din sectorul legumicol, pomicol și de creștere a animalelor înscriși la APIA, indiferent de forma de organizare a acestora (persoana fizică, PFA,II,IF,SRL etc), precum și producătorilor agricoli care nu sunt înscriși la APIA dar fac parte dintr-o cooperativă sau grup de producători.

Ei se plâng de prețul final al produselor agricole care crește în permanență, „diferența de preț rămânând în buzunarele intermediarilor”, dar și pe fondul vremii reci, dar și al ninsorilor care au cauzat de asemenea pierderi legumicultorilor.

Această formă de sprijin ar fi o măsură de natură să ajute producătorii agricoli mici, cu acest voucher putând fi achiziționate cele necesare continuării producției.

Sursă foto: Pixabay/caracter ilustrativ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun