Târgul de Turism al României și-a deschis porțile, pe platforma virtuală. Cele mai mai tentante oferte speciale

Târgul de Turism al României și-a deschis porțile, pe platforma virtuală. Cele mai mai tentante oferte speciale
Ediția de primăvară a Târgului de Turism al României virtual are loc între 18 si 21 februarie / Sursa foto: ROMEXPO
Publicat: 18/02/2021, 13:42
Actualizat: 18/02/2021, 14:23

Sute de oferte pentru vacanța de vară, dar și pentru Paște și 1 Mai, au fost introduse de expozanții din România și din străinătate pe platforma online a Târgului de Turism al României, organizat, începând de joi, de ROMEXPO și Camerele de Comerț ale României, pentru prima dată în format virtual.

Românii care au planuri de vacanță pot să intre, începând de joi, până duminică, pe platforma virtuală lansată în premieră cu ocazia ediției din această primăvară a Târgului de Turism al României, pentru a beneficia de ofertele speciale propuse de cei 125 de expozanți români și străini, din Bulgaria, Grecia, Muntenegru, Tunisia.

Reduceri de 10 – 30% pentru vacanțe în România

Târgul de Turism al României virtual este organizat în contextul în care restricțiile impuse ca urmare a izbucnirii pandemiei de COVID-19 au afectat puternic industria, iar reprezentanții domeniului reclamă întârzierea sprijinului promis de stat pentru supraveițuirea afacerilor.

„Ne bucurăm că reprezentanții industriei turismului au înțeles că doar împreună putem să readucem la viața turismul intern și că oamenii au nevoie de astfel de evenimente, chiar și online, pentru că sunt optimiști și abia așteaptă să călătorească, spune Mihai Costriș, directorul executiv al ROMEXPO.

Platforma #TTRVirtual a fost special dezvoltată pentru acest târg, iar vizitatorii o pot accesa gratuit, zilnic, între orele 10:00 și 18:00: Lobby – pavilionul B3, Expo Area – pavilionul cu standuri virtuale personalizate care pot fi accesate cu un singur click și zona de Market Place, vedeta târgului virtual, fiind secțiunea exclusiv B2C și este pentru prima dată în România când este integrată într-un astfel de produs. Aici se regăsesc ofertele firmelor expozante pe care vizitatorii le pot accesa rapid datorită sistemului inteligent de filtre de căutare și le pot compara pentru a-și alege pachetul ideal.

La evenimentul virtual participă atât agenții de turism/touroperatori, cât și administrații locale, care promovează principale obiective și trasee în natură: Buzău, Hunedoara, Maramureș, Covasna, Călimănești, Bistrița – Năsăud, Craiova, Botoșani, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Mureș, Tulcea, Timiș, Timișoara, Târgoviște, Techirghiol, Zalău, Zlatna, Vocea Buzăului, Băile Herculane, Suceava.

Pentru cei care își doresc o vacanță de Paște și 1 Mai în România, expozanții au pregătit pachete cu discounturi între 10% – 30% și servicii de închiriere a mașinilor la prețuri reduse.

Potrivit organizatorilor, printre ofertele afișate pe platformă nu lipsesc nici sejururile all inclusive sau de tipul demi-pensiune pe litoralul românesc, bulgăresc sau grecesc. Un hotel din Bulgaria oferă un pachet de detoxifiere, SPA și recuperare post-COVID. Pentru vacanțele achiziționate pe perioada târgului, vizitatori pot beneficia de reduceri cuprinse între 10% și 30% la hoteluri 3, 4 sau 5 stele.

Vizitatorii pot alege și dintre oferte speciale pentru destinațiile exotice sigure Maldive, Thailanda, Zanzibar, Dubai, Egipt, Tunisia, anunță organizatorii.

Cerere mare pentru Republica Dominicană

Cele mai căutate destinații la ediția de primăvară a Târgului de Turism online sunt Republica Dominicană, Maldive și Egipt, interesul românilor pentru destinații exotice fiind în continuă creștere, potrivit solicitărilor primite de agențiile de turism, anunță reprezentanții Karpaten Turism, care anunță reduceri de până la 65% pentru cei care își rezervă vacanța de vară cu această ocazie.

„Am prelungit zborurile directe către Republica Dominicană până în luna mai pentru a acoperi cererea tot mai mare. Peste 300 de turiști zboară săptămânal din România către această destinație, încurajați atât de prețurile foarte bune, cât și de faptul că nu este necesar testul PCR nici la plecare, nici la sosire și nu se impune carantina. Cazurile de COVID 19 sunt mult mai puține raportat la cele din România, de aici și absența restricțiilor, astfel că toată lumea se poate bucura în siguranță de vacanță, fără nicio grijă,” a spus Alexandru Mărginean, Director general Karpaten Turism.

Și Egiptul este printre cele mai bine vândute destinații în această perioadă, iar Karpaten Turism are programate până la 10 zboruri săptămânale către stațiunile de la Marea Roșie, atât din București, cât și din Iași, Cluj și Timișoara în perioada februarie – mai 2021.

În ceea ce privește insulele Maldive, chiar dacă se află în acest moment pe lista țărilor din zona galbenă, charterele sunt rezervate în totalitate pâna la finalul lunii martie, iar orice loc eliberat se ocupă aproape imediat, anunță reprezentanții Karpaten Turism.

„Am avut foarte puține anulări, sub 2-3%, după ce insulele Maldive au intrat pe lista galbenă. Turiștii au așteptat un an pentru a se bucura de o vacanță la plajă și foarte puțini sunt dispuși să renunțe, cu atât mai mult cu cât lista galbenă se actualizează frecvent și e posibil ca situația actuală să se schimbe oricând. Primim în continuare foarte multe solicitări pentru această destinație, datorită zborurilor directe și a pachetelor de cazare variate, mult mai accesibile decât în trecut,” a precizat Alexandru Mărginean.

Una dintre destinațiile inedite ale primăverii anunțată de Karpaten Turism este și Kenya. Zborul charter durează 7 ore și este operat cu o aeronavă de tip Airbus A330-200, care permite zboruri fără escală pe distanțe lungi.

„Este o destinație potrivită pentru orice vârstă, indiferent că îți dorești să stai la plajă sau să pornești în safari. Cel mai solicitat pachet turistic este cel care combină 2 nopți de safari cu 5 nopți la plajă, pornind de la 1500 de euro/ persoană. Pentru cei care-și doresc doar relaxare, pachetul de 7 nopți la plajă, all inclusive, zbor charter și transferuri incluse începe de la 999 euro/ persoană. Incidența de cazuri COVID 19 este foarte scăzută, astfel încât posibilitatea includerii pe lista galbenă este minimă. Totuși, în cazul impunerii restricțiilor de operare a charterelor, indiferent de destinație, garantăm rambursarea integrală a avansului primit de la clienți în termen de maximum 14 zile”, a spus Alexandru Mărginean, Director general Karpaten Turism.

Turiștii care își rezervă vacanța de vară pe durata Târgului de Turism se bucură de mai multe facilități din partea agențiilor: reduceri semnificative, de până la 65%, și posibilitatea rambursării avansului în cazul în care intervin restricții de călătorie.

„Pentru vara 2021, am lansat chartere săptămânale din București și Cluj către Dubrovnik. Am contractat numeroase hoteluri, atât în Croația, cât și în Muntenegru, turiștii având posibilitatea să aleagă  în care dintre cele două țări doresc să-și petreacă vacanța. Pentru ambele destinații, prețurile pleacă de la 319 euro de persoană”, a spus Alexandru Mărginean.

Pentru a se proteja de situațiile neprevăzute care pot apărea în această perioadă, turiștii au, de asemenea, opțiunea de a încheia o asigurare medicală și STORNO cu acoperire de evenimente cauzate de pandemia de Covid 19, prin care sunt despăgubiți integral în cazul în care sunt depistați pozitiv înainte de plecarea în vacanță.

Alin Burcea, Paralela 45: „Credem că Egiptul va fi capul de afiș în acest an”

Una dintre agențiile de turism participante, Paralela 45, oferă cu această ocazie pachete de vacanță cu reducere de până la 50%, de Early Booking cumulate cu ofertele speciale, organizate cu zboruri charter din București și alte șase orașe ale țării.

În contextul măsurilor privind condițiile de acces în țările de destinație în funcție de evoluția pandemiei și a procesului de vaccinare, potențialii clienți sunt îndrumați să încheie asigurări medicale și STORNO, pentru eventualitatea anulării călătoriilor sau din cauza infectării cu virusul SARS-COV-2

Pentru Maldive, unde în primele șase săptămâni ale anului au mers în vacanță aproape 5.700 de români, potrivit datelor Ministerului Turismului din Maldive, sunt disponibile vacanțe pe cursele charter organizate în februarie și martie, la prețuri reduse, de la 1.545 de euro/persoană. Oferta de destinații exotice din martie mai cuprinde Punta Cana și Zanzibar, cu zbor direct, la prețuri care pornesc de la 1.595 de euro/persoană, respectiv 1.728 de euro/persoană, au anunțat reprezentanții agenției.

Spre Hurghada sunt organizate zboruri charter de la București, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, din februarie și până la finalul lunii octombrie, iar pentru Sharm el Sheikh, de la București, până în septembrie. O vacanță în Hurghada cumpărată în perioada târgului de turism virtual costă de la 389 de euro/persoană/7 nopți, fiind redusă cu până la 30%, în timp ce în Sharm el Sheikh costă de la 454 de euro/persoană, cu 15% mai puțin.

„Credem că Egiptul va fi capul de afiș în acest an. Cu prețuri la jumătate față de alți ani, Hurghada și Sharm el Sheikh vor atrage foarte mulți turiști. Cursele charter sunt săptămânale, până în octombrie, ba chiar câte două pe săptămână de la București și Cluj-Napoca”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Primele zboruri spre Grecia, de Paște

În Grecia, primele zboruri charter organizate de Paralela 45 sunt programate de Paște. Vacanța în Heraklion, Creta, sau Rodos costă de la 404 euro/persoană/5 nopți, cu reducere de 20% săptămâna aceasta.

În prezent, Grecia este în carantină totală, până în 28 februarie, sunt excluse călătoriile în scop turistic, iar toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă), până la această dată sunt supuse măsurii de autoizolare la locul de domiciliu/reședință pentru o perioadă de 7 zile. Recent, Grecia a încheiat cu Israelul un acord care va permite cetăţenilor lor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 să călătorească fără restricţii în cele două ţări. Ministrul grec al turismului a anunțat recent că principala condiție de acces în țară va fo un test negativ pentru COVID-19, iar niciun turist nu va fi refuzat în unitățile hoteliere pentru că nu a fost vaccinat, potrivti publicației Greek Travel Pages.

„În acest moment, ministrul Economiei și ministru grec al Turismului discută despre încheierea unui protocol prin care se stabilesc clar condițiile de acces în Grecia. Ne dorim ca toate punctele de frontieră să fie deschise cât mai curând. În ceea ce privește Turcia, sperăm ca testele să nu mai fie obligatorii, începând cu data de 1 aprilie. Pentru accesul în țările unde vor mai fi necesare, turiștii noștri sunt îndrumați spre clinica cu care avem parteneriat, unde găsesc oferte bune și sperăm să fie și mai bune”, a precizat, miercuri, CEO Paralela 45.

Pentru vară, vacanțele în insulele grecești Creta (Heraklion și Chania), Rodos, Corfu, Zakynthos, Mykonos și Santorini, pentru care Paralela 45 organizează chartere de la București, Cluj-Napoca sau Iași, au reduceri cuprinse între 18 și 30%. Ofertele valabile săptămâna aceasta pornesc de la 300-400 de euro/persoană. O vacanță în Rodos, la începutul lunii iunie, costă de la 309 euro/persoană/7 nopți la un hotel de trei stele.

Cele mai mari reduceri ale agenției Paralela 45 pentru vacanțele de vară, de 50%, sunt disponibile pentru Antalya. Nouă curse charter se organizează de la București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Baia Mare, Târgu Mureș și Bacău, din iunie până în septembrie. Cumpărate săptămâna aceasta, vacanțele în Antalya costă de la 369 de euro/persoană, șapte nopți, all inclusive.

Pentru vară mai sunt disponibile vacanțe în Spania: Mallorca, Tenerife, Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol, în Italia: Coasta Amalfitană, Ischia, Sardinia, Sicilia, în Cipru, Tunisia ori Madeira, Portugalia, cu zboruri de la București, Cluj-Napoca și Iași și reduceri de până la 35% până pe 22 februarie.

Pentru achitarea pachetelor de vacanță Paralela 45 a modificat termenele de plată astfel: avans de 10% la înscriere, 15% la data limită a pragului de Early Booking și 75% cu minimum 30 de zile înaintea plecării și recomandă turiștilor încheierea asigurărilor medicală și STORNO, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare ori din cauza infectării cu virusul SARS-COV-2. Turiștii au la dispoziție mijloace de plată în până la 12 rate cu dobândă zero, prin intermediul băncilor partenere, și au posibilitatea rezervării online, fără să se deplaseze în agenții.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația