Miliardari de top, în clasamentul datornicilor la stat. Vezi aici topul firmelor private cu restanțe la buget

Redactor:
Adrian Bărbulescu
În afară de societățile de stat, numeroase firme private au acumulat mari datorii către bugetul statului, prin neplata impozitului pe profit, a TVA, a accizelor și a altor taxe.

În afară de societățile de stat, numeroase firme private auacumulat mari datorii către bugetul statului, prin neplataimpozitului pe profit, a TVA, a accizelor și a altor taxe.

Primele cinci locuri în clasamentul obligațiilor acumulate de-alungul anilor către bugetul statului („obligații către bugetul destat constituite în anii fiscali precedenți în care s-auînregistrat obligații restante”, așa cum sunt ele denumite de ANAF)sunt ocupate de companii de stat: Compania Națională a Huilei, CFRSA, CFR Marfă, Romgaz și Electrificare CFR.

Pe baza datelor Autorității Naționale de Administrare Fiscală(ANAF), Gândul a întocmit topul firmelor private care au acumulatdatorii către stat. Pe primul loc în acest clasament figureazăcompania de construcții Tehnologica Radion, deținută de „regeleasfaltului” Theodor Berna, care este înregistrată cu datorii totalede 192,13 milioane de lei (peste 45 milioane de euro). Bernafigurează pe locul 101 în Topul Forbes, cu o avere estimată la 60milioane de euro. Pe locul doi se afă producătorul de locomotiveElectroputere Craiova, a cărui privatizare cu concernul Al Arab afost intermediată de omul de afaceri Fathi Taher. Societateacraioveană are datorii de peste 140 milioane de lei (33,3 milioanede euro).

Frații Micula, bine reprezentați

Pe următoarele locuri se află Invest Romit, o societate al căruiacționar majoritar este un italian, și Petrochemical Trading,proprietarul Rafo Onești. Pe locul 5 se clasează European Food,companie deținută de oamenii de afaceri Ioan și Viorel Micula.Aceștia au o avere estimată la 400-450 milioane de euro în ultimaediție a Top Forbes. Și alte societăți deținute de aceștia (ScandicDistilleries, European Drinks sau Transilvania General Import -Export SRL) figurează însă în topul ANAF cu datorii.

În Top 10 se mai află producătorul de turbine și motoare UCMReșița, deținut de Inet AG și Asociația Salariaților, dar și HermesImpex SRL din Călărași, specializată în colectarea deșeurilor.Firma este deținută de un cetățean bulgar, Ivan Zekov. De asemenea,mari datorii la stat au acumulat și doi producători de vagoane.Este vorba de Romvag Caracal, uzină producătoare de vagoane demarfă, deținută de omul de afaceri

Cristian Burci, și de Astra Vagoane Arad, fabricant de vagoanede călători controlat de Valeriu Blidar. Burci este pe locul 15 înTop Forbes, cu 300 milioane de euro, iar familia Blidar pe 67, cu90-95 milioane de euro.

Un alt cetățean bulgar, Popov Angelov, se află în topuldatornicilor, prin intermediul firmei sale de mecanică Larika ImpexSRL, înregistrată în Giurgiu. Societatea sa a acumulat datorii labugetul statului de 73,03 milioane de lei (peste 17 milioane deeuro).

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Condamnat pentru proxenetism, candidat la alegerile parlamentare. Lua fete de la discoteca din sat
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
EXCLUSIV Redactia.ro! Vedeta a mărturisit că s-a împăcat cu fostul soț, tatăl copilului ei: Am...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vine DEZASTRUL. După pandemie vom avea o 'maladie' și mai cruntă. Este ORIBIL
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest nume....
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Mihai Trăistariu, distrus din punct de vedere financiar. Gestul extrem făcut de artist: ”Nu mai...
×
Inchide