Persoanele care nu reușesc să depună la timp declarațiile nu vor fi penalizate

Redactor:
Gândul
Persoanele care nu reușesc să depună la timp declarațiile nu vor fi penalizate
Persoanele care nu reușesc să depună la timp declarațiile aferente veniturilor din drepturi de autor nu vor fi penalizate, aceste documente putând fi depuse în toată această săptămână, iar neconcordanțele care se pot ivi pot fi refăcute, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Miahi Șeitan

Persoanele care nu reușesc să depună la timp declarațiileaferente veniturilor din drepturi de autor nu vor fi penalizate,aceste documente putând fi depuse în toată această săptămână, iarneconcordanțele care se pot ivi pot fi refăcute, a declarat,miercuri, ministrul Muncii, Miahi Șeitan.

„După ce sistemul se va pune la punct, atunci se vor aplicapenalități, dacă se va dovedi reaua-credință. Este normal caoamenii să învețe (ce au de făcut – n.r.), să învețe și cei carelucrează cu ei”, a spus ministrul, citat de Mediafax, adăugând că este falsătoată această „isterie”.

Șeitan a precizat că, de zece ani, înperioada 24 – 25 a fiecăreiluni, este aglomerație mare la casele de pensii și la agențiileșomaj, doarece în această perioadă vin și reprezentanții firmelorcare trebuie să depună documentele. De obicei, toată lumea lasăpentru ultimele zile să facă acest lucru.

Sunt și conturi în care se pot depune bani, a precizat Șeitan,el adugând că orice declarație care intră într-un sistem trebuiefăcută manual, deoarece este nevoie de semnătură, iar pentrupersoanele fizice încă nu există coduri care să permită semnăturaelectronică.

Ministrul a precizat că „lucrurile au fost puse la punct și suntținute sub control”, programele de lucru fiind prelungite până laora 18.00 – 19.00.

„S-a speriat lumea că se vor plăti amenzi dacă nu depun azi(miercuri – n.r.) declarațiile. Se pot depune declarațiile toatăaceastă săptămână, probabil și săptămâna viitoare”, a completatMihai Șeitan.

Potrivit ministrului, „atacul din presă” potrivit căruia ar fihaos pentru efectuarea acestor plăți este „nejustificat’.

CITEȘTE ȘI Cum depui declarațiilepentru drepturile de autor și PFA prin poștă. DESCARCĂ FORMULARELEDE PE GÂNDUL

Inchide