PREMIERĂ. Prima țară din lume din care S-A RETRAS McDonald’s. Ce doreau consumatorii și nu le putea oferi gigantul fast-food. VIDEO

Redactor:
Corina Vârlan
PREMIERĂ. Prima țară din lume din care S-A RETRAS McDonald’s. Ce doreau consumatorii și nu le putea oferi gigantul fast-food. VIDEO
Prima țară din lume din care s-a retras McDonald's

După o prezență de 14 ani în Bolivia, reprezentanții lanțului de restaurante McDonald’s sunt forțați să închidă și cele opt restaurante rămase în trei mari orașe ale țării, La Paz, Cochabamba și Santa Cruz de la Sierra, informează Pravda.

Astfel, Bolivia va fi prima țară din America Latină în care nu va mai exista niciun restaurant al lanțului McDonald’s și prima țară din lume unde compania este nevoită să își încheie activitatea după peste un deceniu în care a înregistrat pierderi.

Eșecul McDonald’s a devenit subiectul unui documentar – „De ce a dat faliment McDonald’s în Bolivia”- în care se explică motivele care i-au determinat pe bolivieni să prefere alte feluri de mâncare în locul hamburgerilor.

Documentarul include interviuri cu bucătari, sociologi, nutriționiști și istorici al căror principal argument este acela că mentalitatea bolivienilor este cea care îi face să respingă acest timp de mâncare.

Toate elementele indică faptul că modul de preparare a mâncării de tip fast food este opus celui din concepția boliviană. Aici, pe lângă gust, mâncarea trebuie pregătită cu grijă și în condiții de igienă. De asemenea, un bolivian apreciază un fel de mâncare după timpul de care a fost nevoie pentru pregătirea lui. Astfel, americanii au ajuns la concluzia că fastul-food-ul nu este potrivit pentru bolivieni.

Inchide