Profiturile companiilor din întreaga lume depășesc estimările, datorită productivității – analiză

Redactor:
Gândul
Profiturile companiilor din întreaga lume depășesc estimările, datorită productivității – analiză
Majoritatea companiilor din întreaga lume care au raportat rezultatele financiare pentru primul trimestru au depășit estimările analiștilor privind profitul, în principal datorită creșterii productivității și revenirii economice

Majoritatea companiilor din întreaga lume care au raportatrezultatele financiare pentru primul trimestru au depășitestimările analiștilor privind profitul, în principal datorităcreșterii productivității și revenirii economice, care susținevânzările, potrivit unei analize Bloomberg.

Companii de la Apple la Novartis la LG Chem reușesc să câștigeprofituri tot mai mari la nivel global, folosind măsuri deproductivitate pentru a eficientiza lucrul angajaților șiactivitatea fabricilor.

Din 11 aprilie, 71% dintre companiile membre ale MSCI WorldIndex au depășit estimările analiștilor privind profitul, potrivitdatelor Bloomberg. Profiturile celor 188 de companii au depășitașteptările cu 8,8%.

Novartis a redus costurile de achiziție cu până la 8% pe an. LGChem are o profitabilitate superioară pe segmentul petrochimicdatorită cererii mai ridicate în urma problemelor cu care seconfruntă rivalii din Japonia.

Productivitatea din Statele Unite, măsurată ca producție peangajat pe oră, a urcat cu 3,9% anul trecut, cel mai mult din 2002,potrivit statisticilor lansate în luna martie de Departamentulpentru Muncă. În același timp, costul forței de muncă a scăzut cu1,5%, după un declin de 1,6% în 2009, care a marcat prima retrageredin perioada 1962-1963.

În Marea Britanie, productivitatea a urcat cu 0,8% în trimestrulal patrulea din 2010 față de aceeași perioadă a anului anterior,potrivit Biroului Național de Statistică de la Londra.

Productivitatea din Europa a urcat în martie în cel mai dinamicritm din iulie 2010, potrivit unui studiu prezentat recent deMarkit Economics.

Totodată, pe fondul creșterii cererii, companiile vor investimai mult și vor face angajări, potrivit analistului Jeffrey Shappede la Sterling Capital Management.

„Companiile au scos cam tot ce se poate din productivitate șivor fi nevoite să țină pasul cu vânzările. Surpriza din acest an vafi rata ridicată de angajare”, susține el.

Numărul angajaților din economia americană a crescut constantîncă din luna octombrie, iar rata șomajului a scăzut în martie laminimul ultimilor doi ani, de 8,8%.

MSCI World Index, care măsoară performanțele bursiere ale celormai mari companii listate la nivel mondial, a urcat cu 6,3% de laînceputul acestui an până pe 21 aprilie, evoluție similară cu cea aindicelui american Standard & Poor’s 500.

Revenirea economiei stimulează cererea pentru bunuri șiservicii, împingând fabricile către capacitatea maximă și ajutândcompaniile să obțină rezultate mai bune din investițiile înmarketing și vânzări.

Vlad Popescu, [email protected]

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Fosta soție a lui Mădălin Ionescu face senzație pe internet. Fotografiile care șochează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide