REVIEW Huawei P Smart 2019: Un design atrăgător, o baterie care durează până la 24 de ore și un preț de doar 1.000 de lei

REVIEW Huawei P Smart 2019: Un design atrăgător, o baterie care durează până la 24 de ore și un preț de doar 1.000 de lei
Publicat: 16/04/2019, 22:19

PLUSURI:

– Încărcare rapidă

– Autonomie a bateriei de până la 12 ore, chiar dacă îl folosiți încontinuu

– Performanțe decente

– Design reușit, atrăgător

– Display luminos și colorat

– Preț accesibil

MINUSURI:

– Construcție din plastic, care se zgârie foarte ușor

– Camere neimpresionante

– Sunetul extern nu se ridică la nivelul așteptărilor

– Amprentele care rămân pe carcasa telefonului

DESIGN

Huawei P Smart 2019 are o carcasă lucioasă din plexiglass și reușește imediat să-ți atragă atenția, având un degrade de la mov la turcoaz. Faptul că e din plastic poate fi atât un avantaj, cât și un dezavantaj. Pe de o parte, nu o să se spargă la prima căzătură, pe de altă parte, nu se va simți ca un smartphonedin sticlă sau metal.

Exemplarul primit de noi este de culoare neagră, dar o problemă pe care am observat-o încă de la început este faptul că plasticul se zgârie foarte ușor, chiar dacă o să aveți mare grijă. Astfel, vă recomand, dacă cumpărați acest model de la Huawei, să vă luați o husă de protecție neaparat.

Ce pot să spun sigur este că modelularată bine atât din spate, cât și din față, unde ecranul ocupă majoritatea suprafeței, cu excepția unor margini subțirele.

Pe spate mai este și camera principală înglobată într-un oval închis la culoare și senzorul de amprente amplasat central, iar jos avem portul micro-USB, difuzorul și un port jack pentru căști.

În rest, Huawei propune un design cu care ne-am obișnuit deja la modelele recente.

Colțurile sunt rotunjite, iar spatele este ușor curbat către margini.

DISPLAY

Huawei P Smart 2019 are un display cu diagonală de 6,2 inch și cu rezoluție Full HD+. Chiar dacă este de tip LCD, o să te suprindă cât de luminos și puternic colorat este. Contrastul nu e de o calitate ridicată, dar jocurile și clipurile se văd decent pe el. Totodată, notch-ul este de tip picătură de rouă. De reținut este faptul că are dimensiuni mici și nu deranjează la vedere sau cel puțin pe mine nu m-a incomodat în niciun fel.

Display-ul este unul de bună calitate, dacă luăm în considerare prețul mic. Modelul oferă culori vii, plăcute, și o luminozitate maximă destul de ridicată.

Totodată, există mai multe setări pentru afișaj și aici mă refer atât la modul de reglare al culorilor și a balansului de alb sau la „ascunderea” bretonului, cât și la opțiunea de a scădea rezoluția nativă a ecranului.

CARACTERISTICI TEHNICE ȘI PERFORMANȚĂ

Huawei P Smart 2019 este dotat cu un chipset Kirin 710, iar memoria RAM este de 3GB. Terminalul se descurcă bine în aplicațiile rețelelor de socializare și este un telefon decent pentru căutări. Totodată, e un telefon care se mișcă destul de bine și care nu îți va scoate peri albi.

Un plus mare al acestui model de smartphone este bateria de 3.400 mAh. Aceasta te va duce cu siguranță o zi întreagă de folosire, chiar dacă stai toată ziua și trimiți mesaje sau te joci când prinzi un moment de respiro.

Modelul va veni la pachet cu aplicațiile preinstalate, care îți vor fi de mare ajutor, dar de unele s-ar putea să nu ai nevoie. Printre cele pe care le vei găsi se numără: toată gama Google (Gmail, Maps, Drive), mai multe de la Huawei (Muzică, Teme, Video, Sănătate, Calendar, Note, AppGallery și multe alte instrumente), cât și altele precum eBay, Booking, Amazon Shopping.

Spațiul de stocare standard e de 64GB, dar îl poți extinde printr-un card micro SD de până la 512GB.

O altă funcție care mi-a plăcut foarte mult este cea de screenshot. Poți realiza această operațiune prin două metode. Cea clasică prin care apeși cele două butoane de pe marginea din dreapta, iar cealaltă, pe care nu am mai întâlnit-o până acum la un telefon, o poți găsi dacă glisezi ecranul în jos. Se va deschide un meniu și vei avea opțiunea screenshot, care îți va ușura munca.

Telefonul rulează sistemul de operare Android 9 Pie, iar modelul este foarte ușor, având o greutate de doar 160 de grame.

Modelul testat este Dual-SIM, în care pot fi încorporate două cartele nano-SIM. Totuși, dacă aveți nevoie de mai multă memorie pentru poze și videoclipuri, puteți introduce în locul celei de-a doua un card micro-SD.

Tehnologia Wi-Fi este standard 802.11 b/g/n/ac, dual-band pe 2.4 și 5GHz, avem Bluetooth 4.2, localizare prin A-GPS și există radio FM.

Un alt lucru care mi-a plăcut foarte mult la acest model este senzorul pentru amprentă. Poziționarea lui mi se pare foarte bună, pe spatele dispozitivului, în zonă centrală, către partea superioară. Astfel, este ușor de atins și de găsit. De asemenea, rata de cunoaștere este foarte mare, iar timpul de răspuns este foarte scurt.

Difuzorul oferă un volum suficient de ridicat și o calitate bună a vocii.

Atunci când îl veți cumpăra, o să găsiți în cutie următoarele: smartphone-ul, o pereche de căști, încărcătorul, un cablu USB și un ghid de pornire.

CAMERELE FOTO

Huawei P Smart 2019 are o cameră principală dublă, formată dintr-un senzor de 13MP și unul de 2MP folosit pe post de senzor de profunzime, pentru fotografii cu fundal blurat.

Modelul propus de chinezii de la Huawei ne mai surprinde la un capitol. Interfața aplicației Camera nu este una dintre cele mai simple, existând multe moduri de captare (Fotografie, Portret, Noapte, Video, Mod Pro, Panoramă, pictură cu lumină), dar poți folosi și filtre.

Din fotografiile pe care le-am realizat, am observat că rezultatele au fost decente la lumină suficientă. Detaliile sunt bine conturate, culorile plăcute, dar nu dintre cele mai vibrante, iar intervalul dinamic este la limite decente. Totuși, la lumină scăzută nu trebuie să-ți faci prea mari așteptări, pentru că modelul propus de Huawei nu are stabilizare optică și nici cel mai calitativ senzor.

Camera frontală te va ajuta să realizezi niște selfie-uri bune, dar nu te aștepta la ceva „wow”. Detaliile vor fi bine conturate, contrastul va fi bine echilibrat, dar uneori culorile sunt departe de cele reale.

În România, smartphone-ul costă aproximativ 1.000 de lei.

CONCLUZIE

Huawei P Smart 2019 este un smartphone pentru cei care vor un telefon atrăgător, dar care nu vor să dea o mică avere pe el. Astfel, prețul mic și caracteristicile tehnice mai atractive decât cele ale modelelor rivale te vor face să alegi acest model.

Totodată, acesta este telefonul inteligent cu cel mai reușit design din gama sa de preț. Se va bucura cu siguranță de succes mai ales în rândul clienților mai în vârstă. Ar fi fost o alegere populară și în rândul adolescenților dacă ar fi avut niște camere foto mai performante.

RATING Gândul: 4 din 5

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului