România, una dintre lanternele roșii ale clasamentului atunci când vine vorba de acest instrument esențial în pandemie. Avem mai puțin de un astfel de produs pe cap de locuitor

Redactor:
Ionel Văduva
România, una dintre lanternele roșii ale clasamentului atunci când vine vorba de acest instrument esențial în pandemie. Avem mai puțin de un astfel de produs pe cap de locuitor
Țara noastră are mai puțin de un card bancar pe cap de locuitor, una dintre cele mai mici valori din statele Uniunii Europene (UE), ca urmare a preferinței pentru plățile efectuate în numerar / Sursă foto: Pixabay / caracter ilustrativ

Statisticile de specialitate spun că țara noastră are mai puțin de un card bancar pe cap de locuitor, una dintre cele mai mici valori din statele Uniunii Europene (UE), ca urmare a preferinței pentru plățile efectuate în numerar, potrivit analizei datelor preliminare furnizate de bănci pentru BNR.

Totuși, numărul total al cardurilor aflate în circulație în România, la sfârșitul lunii iunie 2020, se ridică la 18,43 milioane bucăți, cu 4,1% mai multe față de luna iunie 2019. La acea vreme, totalul raportat era de 17,7 milioane carduri.

Din cele peste 18,43 milioane carduri aflate în circulație la sfârșitul semestrului I 2020, un număr de 15.430.130 reprezentau carduri de debit și 2.907.432 carduri de credit.

„Trecerea la cashless și contactless este o tendință care s-a accentuat în ultimii ani pe fondul digitalizării serviciilor bancare, însă a fost accelerată în perioada pandemiei”.

„Ca măsură suplimentară de asigurare a sănătății, băncile au recomandat populației efectuarea plăților fără numerar, prin mijloace moderne de plată puse la dispoziție de acestea, precum cardurile sau plățile online.

„Instituțiile de credit din România contribuie în mod activ la accelerarea introducerii soluțiilor digitale în serviciile financiar bancare și sunt preocupate de redefinirea modelelor de afaceri prin noi servicii inovative”, potrivit informării #DreptulLaBanking remisă la redacție.

Tranzacţiile de plată cu carduri au crescut cu 10% în pandemie

Valoarea și numărul tranzacţiilor de plată cu cardurile emise de prestatorii de servicii de plată rezidenţi s-au majorat cu aproximativ 10%, de la începutul pandemiei COVID-19, în ritm anual, accelerând astfel procesul de digitalizare în sistemul bancar.

De altfel, restricțiile impuse în perioada stării de urgență și în starea de alertă din cauza pandemiei de coronavirus au permis creșterea gradului de utilizare a cardurilor emise de bănci.

Numărul tranzacțiilor de plată cu carduri emise de prestatorii de servicii de plată rezidenţi a avansat cu 9,6%, în trimestrul doi 2020, până la 222,2 milioane, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Valoarea tranzacţiilor de plată cu carduri emise de prestatorii de servicii de plată rezidenţi s-a majorat cu 9,3%, până la 28,27 miliarde lei, la finele trimestrului doi 2020, față de intervalul similar din anul trecut.

Din totalul tranzacțiilor cu cardul din trimestrul doi 2020, valoarea tranzacțiilor POS cu carduri a totalizat 15,68 miliarde lei. La acest tip de tranzacții se constată o creștere cu 7,2% față de aceeași perioadă din 2019, când s-au înregistrat tranzacții POS cu carduri în valoare de 14,62 miliarde lei.

ŞOC! 3 fotbalişti de naţională au chemat o actriţă XXX şi au pus-o să plătească...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
SOC! Oana Roman a dat cărţile pe faţă! Cine este bărbatul care o face să...
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!`...
Trucul prin care Sergiu Călărețul l-a păcălit pe Cătălin Moroșanu. Prima reacție venită de la...
„Dexit”. Partidul german de opoziţie AfD anunţă că va face campanie pentru ca Germania să...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Microcipul care detectează Covid-19 în corp înainte să ai simptome. Cum funcționează. VIDEO
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
O populație MISTERIOASĂ descoperită recent, de care nimeni nu știa, îi ULUIEȘTE pe oamenii de...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Incredibil! Cât costă, de fapt, o oră suplimentară muncită de polițiștii locali
Acest model a mâncat un pretzel, iar la scurt timp după aceea a ajuns la...
ȘOC! Dispare restricția care îi enerva cel mai mult pe români. Se aplică de la...
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Partea întunecată a muncii în vremea COVID. Lucratul de acasă şi izolarea duc la o...
Inchide