• Publicat:
Financiar

Suma pe care trebuie să o plătească Facebook pentru că a încălcat confidențialitatea datelor

Suma pe care trebuie să o plătească Facebook pentru că a încălcat confidențialitatea datelor
Facebook va plăti o amendă de 5 miliarde de dolari după ce guvernul american a prezentat probe potrivit cărora platforma de socializare a încălcat confidențialitatea datelor utilizatorilor. Gigantul social-media își va reedita propriile reguli de confidențialitate, informează Reuters.

Membrii Comisiei Federale pentru Comerț din S.U.A. au votat pentru stabilirea amendei, care necesită ulterior aprobarea instanței. Democrații s-au opus, argumentând că puteau ajunge mai departe, solicitând o amendă mai mare.

„Cu toate promisiunile repetate către miliardele de utilizatori globali, conform cărora aceștia puteau controla modul în care informațiile personale sunt împărtășite, Facebook a subminat alegerile consumatorilor”, a declarat președintele FTC, Joe Simons, potrivit Reuters.

Facebook a fost de acord să plătească încă 100 de milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile conform cărora a înșelat investitorii cu privire la gravitatea utilizării abuzive a datelor utilizatorilor, au afirmat, miercuri, reprezentanții Securities and Exchange Commission (SEC).

FTC a declarat că politica datelor gestionată de Facebook a înșelat „zeci de milioane” de persoane care au folosit instrumentul de recunoaștere facială și, de asemenea, au încălcat propriile reguli în privința practicilor neconvenționale.

 

Inchide