EXCLUSIV GÂNDUL LIVE. Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: „Am făcut o propunere pentru două locații de carantinare situate în centrul sectorului”

EXCLUSIV GÂNDUL LIVE. Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: „Am făcut o propunere pentru două locații de carantinare situate în centrul sectorului”
Publicat: 12/03/2020, 12:27
Actualizat: 12/03/2020, 12:33

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, a vorbit la GÂNDUL LIVE despre două clădiri care vor găzdui persoane carantinate, în contextul coronavirusului.

„Inițial noi am avut o propunere pe care am făcut-o DSP pentru o clădire care nu se încadrează în standardele tehnice necesare.

Fiecare cameră are nevoie de grup sanitar, să fie dotată într-un anumit fel. S-a refuzat locația, deoarece era în apropierea unei clădiri de birouri cu funcționari ai S6. Am făcut o propunere pentru două locații din centrul S6 cu capacitate de 90 de camere.

Din păcate în cadrul ședinței de ieri am făcut două propuneri pe care aș fi vrut să le văd discutate. Am indicat faptul că toate aeronavele care vin spre România, pasagerii, să fie carantinați în hotelurile de pe litoral, care sunt în extrasezon.

Nu pot să vă spun de ce chiar premierul face afirmații deranjante chiar și pentru munca pe care o facem noi. Am solicitat închiderea școlilor. Vă imaginați dacă nu erau închise? Seara, Orban a venit cu închiderea școlilor, deși nu era decis. De ce guvernul se comportă așa?

Inclusiv la a doua ședință am luat cuvântul și am solicitat să mi se arate procesul verbal dacă s-a făcut solicitarea mea. Am ajuns la nivelul la care facem spălarea cu apă clorhaminată a trotuarelor. Am restrâns activitatea acolo unde s-a putut.

Niciun efort nu e de prisos în astfel de situații. Facem tot ceea ce ne stă în putință ca să reducem șansele de contaminare cu coronavirus. Aștept să văd dacă cele două propuneri – cea cu litoralul și am cerut să crească plafonul de decontare de la 50 euro la 80 euro.

La nivelul Bucureștiului, un proprietar de hotel, care știe că se face carantinare, nu o să accepte niciodată. Nu poți face carantinare pe etaj. Trebuie să iei tot hotelul. Să iei măsuri speciale de izolare. Sunt oameni care trebuie urmăriți, sunt atât de inconștienți că intră în carantină apoi merg la piață.

Unde avem spații de carantinare asigurăm și paza. La domiciliu, în autoizolare, sperăm că oamenii sunt de bună credință. La ușă trebuie să te îmbraci în combinezon.

În 99% din situații, primarii au fost implicați în problema stocurilor. Inclusiv la nivel de direcție socială. Avem alimente în stoc, în special pentru persoanele vârstnice, ei sunt cei mai vulnerabili.

Putem asigura alimentele de bază prin mijloace de protecție socială. Am făcut cumpărături în limita bunului simț. Carantina ar fi ultimul lucru la care vreau să mă gândesc, eu, ca primar de sector, în carantină. Am făcut însă plan de continuitate la nivel de sector.

Despre dezinfectant: Se folosește dezinfectant pe bază de clor, spirtul nu conține biocid. E bun la altceva.

Inclusiv recomandările de la nivelul Sectorului 6, copiii care vor să părăsească apartamentul, deși nu e recomandat, trebuie să meargă la locurile de joacă dezinfectate de noi”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, la GÂNDUL LIVE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Modul ciudat prin care tardigradele supraviețuiesc radiațiilor