GÂNDUL LIVE. Andreea Marin: Ministrul Muncii se face că nu vede. / Nu avem nevoie nici de un mulțumesc de la politicieni, dar avem nevoie de un minim respect

Publicat: 04/05/2020, 13:47

Andreea Marin a comentat, într-o intervenție la Gândul Live, declarațiile și atitudinea autorităților în ceea ce privește ajutorul oferit de societatea civilă în această perioadă dificilă pentru mulți români, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Nu e vorba de frustrare, e vorba de corectitudine. Doamna ministru al Muncii, de la care a pornit acest demers al nostru de a face un calcul, ca să vedem cât de firav e ajutorul ONG-urilor din această țară, e vorba de un calcul făcut de Asociația pentru Relații Comunitare, adunând informații de la 82 de ONG-uri, dar sunt mult mai multe, chiar și oameni care au contribuit individual, calculul arată că aceste 82 de ONG-uri au ajutat în valoare de 14 milioane de euro”, a spus Andreea Marin, la Gândul Live.

Andreea Marin a făcut referire la postarea recentă a ministrului Violeta Alexandru: „Sprijinul statului oferit în această perioadă, prin șomaj tehnic, prin garanții credite, etc. trebuie completat de un sprijin mai pronunțat din comunități, pentru nevoile acestora, nevoi care vor trebui re-evaluate printr-un dialog cu toate părțile interesate. Din păcate, ajutorul din comunitate, inclusiv prin aportul entităților neguvernamentale, a fost firav. Până acum. Am văzut puține comunități mobilizate, punând laolaltă resurse și dorință de a lupta împreună. În multe cazuri s-a optat exclusiv pentru accesarea măsurilor de sprijin oferite de Guvern”.

„Separat de faptul că aceste declarații sună a pupat – mă scuzați, deci e jenant pur și simplu, în al doilea rând, doamna ministru al Muncii, cu care nu am nimic, nici nu o cunosc, se face și că nu vede că noi, 80 și ceva de ONG-uri, am făcut un calcul, ne-am dat seama că sunt firav, așa, vreo 14 milioane de euro ajutoare care s-au dus în toate județele țării, acolo unde de cele mai multe ori nici gând să se ducă statul cu ceva, deci oameni care erau disperați. A fost o mană de aur acest ajutor din partea unui ONG sau al altuia.Iar dumneaei se face să nu vede acest calcul al Asociației pentru Relații Comunitare, din postarea mea, a aluia, se face că e foarte ocupată și nu are timp să vadă, dar are timp să posteze zilnic pe Facebook tot felul de lucruri care să o ridice pe dumneaei în ochii alegătorilor”, a afirmat Andreea Marin, implicată în campania umanitară a Fundației Prețuiește Viața, detaliind o postare recentă pe contul ei de Facebook.

„De asemenea, am văzut deja și de cât „respect” se bucura efortul nostru, și de cata „unitate” sunt în stare oficialitățile, începând cu președintele României, domnul Klaus Iohannis și secretarul de stat, domnul Raed Arafat, când la lansarea spitalului destinat bolnavilor Covid, construit în 19 zile de către societatea civila, au preferat sa meargă separat de noi, cu presa și televiziunile alături, sa nu-i incomodam apărând la tv pe lângă domniile lor cumva, ca și cum… pentru a apărea în presa punem noi suflet și munca, nu ca să lasam ceva bun în urma și ca să ajutam tot statul, sufocat de atâtea responsabilitati”, a scris Andreea Marin pe Facebook.

În intervenția la Gândul Live, Andreea Marin a atras atenția asupra muncii voluntarilor, care fac eforturi neplătiți, câte 14-16 ore pe zi, fără salarii ca la minister.

„E și o chestiune de decență. Este meschin și își fac un deserviciu lor înșile. Adică prin generozitatea de a învăța unitate cu societatea civilă nu faci decât să te ridici pe tine ca politician. Nu e o scuză că ai niște consilieri proști, poate, nu îi cunosc, habar nu am, nu e o scuză. Tu ești președintele țării, tu nu ai voie să faci astfel de greșeli pentru că gândești, bănuiesc, adică nu preiei informație de la acești consilieri așa, brută”, a spus Andreea Marin, la Gândul Live.

„Întrebarea mea este: cu ce se ajută statul să facem acest efort uriaș? Spun eu: cu nimic, ba dimpotrivă, mai avem și bețe în roate de multe ori. E vorba de lipsă de bun simț, nimic altceva. Nici de lipsă de strategie, realmente să nu gândești un lucru care e la bunul simț. Atâta tot. Nu avem nevoie nici de un mulțumesc de la politicieni, să fie foarte clar lucrul ăsta, dar avem nevoie de un minim respect, de sentimentul de unitate, că nu facem asta pentru noi, facem asta ca să ajutăm acest stat pe care, iertați-mă, poate nici nu ar trebui să îl ajutăm, că nu e datoria noastră, e datoria lor să facă ceva pentru noi”, a afirmat „Zâna surprizelor”.

„E un minim gest de bună credință să spui mulțumesc celor care pun umărul și ajută statul. Nouă nu ne e rușine să spunem mulțumesc donantorilor noștri, o facem mereu”, a spus Andreea Marin, la Gândul Live.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?