GÂNDUL LIVE. Dan Antonescu, expert criminolog, despre accidentul cu șase mașini din București: Nu cred că a fost cu intenție. Nu a fost atent și s-a trezit în mijlocul intersecției – VIDEO

Publicat: 04/06/2020, 13:47
Actualizat: 04/06/2020, 16:04

Expertul criminolog Dan Antonesc a discutat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE despre accidentul din cursul zilei de miercuri, 3 iunie, din București, în care au fost implicate șase mașini, potrivit acestuia, cel mai probabil din cauza neatenției șoferului care a intrat în intersecție când semaforul de pe banda lui era roșu. 

„Am urmărit imaginile astea și le-am comentat împreună cu un coleg cu foarte mare experiență de la Brigada de Poliție rutieră din Capitală. Amândoi am concis către o concluzie – mare noroc au avut cei doi pietoni. Omul acesta a intrat pe roșu, fără niciun fel de discuție, nu există dubiu. Mașinile pe care le-a lovit ar fi trebuit să circule pe aceeași direcție cu el, pe sens opus, dar pe aceeași șosea. Deci cei pe care i-a lovit au oprit la roșu, ceilalți au plecat, el a intrat pe roșu.

Așa cum a zis și domnul Porcișteanu, omul ăsta s-a speriat din momentul în care și-a dat seama că a fost atins, nu a reacționat ca un om care constată că a intrat în derapaj sau nu îi ține frâna calumea și atunci apasă cu putere pe frână și mai rău accentuează derapajul.

La derapaj e clar: trebuie să accelerezi, nu să frânezi, pentru că trebuie să accelerezi foarte puțin atât cât să ajuți mașina să își vadă de drumul pe care îl vrei tu, nu pe care îl vrea ea. Dacă frânezi, ea se duce sania cum s-a dus și șoferul ăsta”, a explicat expertul la GÂNDUL LIVE.

Dan Antonescu, expert criminolog, despre accidentul cu șase mașini din București: „Sinucigaș nu cred că este”

De asemnea, acesta a precizat că cel mai probabil șoferul vinovat de accident nu a intrat pe roșu în intersecție cu intenție, ci din neatenție.

„Sunt situații pe care trebuie să ți le asumi, să încerci să le înțelegi și să le eviți. Omul ăsta ori se uita în telefon ori cine știe a făcut, nu a sesizat semaforul și a intrat hotărât… că sinucigaș nu cred că este. Nu ai ce să forțezi, pentru că era roșu de mult și ceilalți erau în mijlocul intersecției, până și pietonii traversaseră o bandă și jumătate, deci verdele se pusese de mult pentru ei dacă apucaseră să facă 10-12 pași.

Șoferul nu are nicio scuză. Și, pe cale de consecință, cred eu că vreo trei de pieton îl vor face să se gândească altfel când se apropie de o intersecție. Cert este că nu a avut intenția, dar neatent clar a fost și s-a trezit în intrersecție. Nu cred că a venit cu foarte mare viteză pentru că în București la ora asta nu poți să mergi foarte tare”, a mai explicat Dan Antonescu în cadrul emisiunii prezentate de Emma Zeicescu.

Un grav accident auto, în care au fost implicate șase mașini, s-a petrecut miercuri după-amiază în Capitală.

Carambolul a avut loc la intersecția bulevardului Constantin Brâncoveanu cu strada Nițu Vasile, din sectorul 4. Din primele informații, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, dar mașinile implicate în accident au fost grav avariate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase