GÂNDUL LIVE. Vali Porcișteanu, campion național la raliuri, despre accidentul cu șase mașini din Capitală: E o situație oarecum norocoasă pentru că nu a murit nimeni. Trebuie să te uiți în toate părțile chiar dacă pare paranoic – VIDEO

Publicat: 04/06/2020, 13:17
Actualizat: 04/06/2020, 15:59

Vali Porcișteanu, campion național la raliuri, a discutat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE despre accidentul cu șase mașini care a avut loc în Capitală în cursul serii de miercuri, 3 iunie. 

Campionul național a explicat în cadrul emisiunii prezentate de Emma Zeicescu faptul că șoferul ar fi putut menține un curs normal al deplasării, dacă nu s-ar fi speriat după ce a acroșat o mașină care începuse să treacă pe verde în intersecție.

Vali Porcișteanu, campion național la raliuri, despre accidentul cu 6 mașini din Capitală: „Dacă îl lovea, îl întorcea de două-trei ori…”

„În general, oamenii când traversează au în cap, când sunt pe acea zebră, că nimic nu se poate întâmpla. Din păcate, în jurul nostru sunt tot felul de specimene de genul ăsta și nu știi niciodată de unde poate veni o surpriză. Deci trebuie să te uiți în toate părțile, chiar dacă pare paranoic, și să încerci să te ferești cât poți de mult. Pentru că, iată, se poate întâmplă să vină o mașină de unde nu te aștepți care forțează semaforul și trece pe roșu.

A fost o acroșare foarte fină, adică nu s-au lovit. Dacă îl lovea, îl întorcea de două-trei ori… Acea împingerea pe care a primit-o de la mașina din dreapta lui nu i-a cauzat nimic. Putea să meargă pe direcția înainte fără niciun fel de problemă, dar, speriindu-se, a tras foarte tare de volan și a ajuns pe contrasens singur. Nu l-au aruncat cele două mașini care intrau pe culoarea verde.

Șansa era ca accidentul să fie unul destul de grav dacă intra în stâlp sau în squar. Nu știm dacă avea centură, sunt tot felul de detalii pe care nu le cunoaștem. Când te afli în situația celor trei mașini care stăteau la trecere, nu ai ce să faci, ești neputincios”, a explicat Vali Porcișteanu la GÂNDUL LIVE.

Un grav accident auto, în care au fost implicate șase mașini, s-a petrecut miercuri după-amiază în Capitală.

Carambolul a avut loc la intersecția bulevardului Constantin Brâncoveanu cu strada Nițu Vasile, din sectorul 4.

Din primele informații, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, dar mașinile implicate în accident au fost grav avariate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase