GÂNDUL LIVE. Vali Porcișteanu, campion național la raliuri, despre evitarea accidentelor: Privirea trebuie să fie la drum! Dacă te fură peisajul… – VIDEO

GÂNDUL LIVE. Vali Porcișteanu, campion național la raliuri, despre evitarea accidentelor: Privirea trebuie să fie la drum! Dacă te fură peisajul... - VIDEO
GÂNDUL LIVE. Vali Porcișteanu, campion național la raliuri, despre evitarea accidentelor: Privirea trebuie să fie la drum! Dacă te fură peisajul...
Publicat: 27/10/2020, 12:17
Actualizat: 27/10/2020, 15:32

Campionul național la raliuri Vali Porcișteanu vorbește la GÂNDUL LIVE despre cum pot fi evitate accidentele auto în care autoturismele se izbesc de capetele de pod, dar și despre responsabilitatea pe care trebuie să o aibă șoferii atunci când se urcă la volan sau pe motocicletă. 

Vali Porcișteanu explică în cadrul ediției de marți, 27 octombrie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, cum șoferii pot evita accidentele, cu precădere pe cele care ar fi cauzate de capetele de pod ascunse sau nesemnalizate.

Șofer profesionist, despre evitarea accidentelor: „Dacă te fură peisajul, indiferent de ce e acolo, e clar că nu îți mai ți drumul”

„Și noi la curse mai avem probleme cu capetele astea de pod. Depinde ce mărime au (…) În general se află pe viraje, dar și pe linii drepte și te cam surprinde prezența lor la interior și pot fi agățate foarte ușor. Atât cu roata sau chiar și frontal, au fost cazuri în care s-au lovit în plin, în mijlocul mașinii. (n.r. capetele de pot) Pot fi cumva ascunse fie de vegetație sau la ieșirea din viraje, dar ele nu sunt în mijlocul drumurilor. Deci dacă noi ne păstrăm banda noastră de mers, teoretic n-ar trebui să avem probleme cu ele, indiferent dacă se văd sau nu. Privirea trebuie să fie la drum. Așa cum e capul de pod poate fi un biciclitist sau un pieton. Dacă te fură peisajul, indiferent de ce e acolo, e clar că nu îți mai ți drumul”, punctează șoferul profesionist.

Un alt accident tragic care a avut loc în România recent este cel în care un adolescent a murit într-un accident de motocicletă chiar sub ochii părinților! Însă, în urmă cu 6 ani acesta fusese încurajat de adulți să meargă pe o roată și să facă manevre cu motorul.

„Probabil la început împingerea asta era puțin exagerată ca să îl facă să aibă încredere ș.a.m.d. Depinde doza de risc din fiecare sector. Degeaba exagerezi la un moment dat văzând că respectivul copil nu are atâta de multă înclinare sau nu își dorește atât de mult pe cât te-ai aștepta tu, ci îl împingi mai mult decât trebuie din dorința de a-l face să-i placă sau să facă mai mult decât trebuie. E greșit. Trebuie să-și descopere singur talentul.

„Oamenii nu sunt atenți în jurul lor ca participanți la trafic, la mașinile prezente pe celelalte benzi”

În județul Bistrița Năsăud a avut loc recent accident grav în urma căruia un rănit a fost transport cu elicopterul SMURD la spital. Un tir care transporta piatră spartă intră pe contrasens, lovește un autoturism care circula regulamentar și în care se aflau trei persoane. Ulterior, autoturismul se răstoarnă. În urma accidentului, un bărbat în vârstă de 77 de ani a fost grav rănit și a fost transportat cu elicopterul la spital, un adolescent a fost preluat de ambulanță, iar șoferul de 19 ani a suferit răni minore. Toți trei se aflau în mașina de mic tonaj. Atât șoferul autoturismului, cât și cel al camionului nu consumaseră alcool.

„Cel mai probabil părăsirea benzii a fost din neatenție. E clar că nu era atent. Și probabil că după ce a lovit mașina a făcut o manevră bruscă – a luat brusc de volan… E simplu să se răstoarne o mașină mai ales când vorbim de o încărcătură mare, unde centrul de greutate este destul de sus”, a explicat Vali Porcișteanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi