Mihai Gâdea, audiat la DNA în dosarul de șantaj al Antena Group

Mihai Gâdea, audiat la DNA în dosarul de șantaj al Antena Group
Publicat: 25/07/2013, 11:41
Actualizat: 31/01/2019, 23:00

Directorul general al Antena 3, Mihai Gâdea, a venit, joi, la Direcția Națională Anticorupție, pentru a da declarații în calitate de martor în dosarul în care este cercetat directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.

„Am fost chemat ca martor, să vedem despre ce este vorba, vin și vă povestesc, veți fi aici, fără îndoială”, a spus Mihai Gâdea la intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Mihai Gâdea directorul Antena 3 a fost citat ca martor de către DNA în dosarul în care Sorin Alexandrescu și Camelia Voiculescu sunt acuzați de santaj. Mihai Gâdea a declarat într-o emisiune Tv că a fost citat de procurori în calitate de martor. Mugur Ciuvică, directorul Grupului de Investigații Politice va fi și el audiat la DNA.Gâdea și Ciuvică urmează să se prezinte la DNA joi dimineață la ora 10.

Mihai Gâdea a declarat că se va prezenta la DNA din curiozitate și din respect pentru instituțiile statului.

Sorin Alexandrescu, șeful Antena Group, l-a șantajat pe Ioan Bendei, administratorului RCS&RDS, să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV, spunându-i că, altfel, va fi făcută publică o anchetă jurnalistică în care se va arăta că Bendei i-a dat a dat 3,5 mil. euro mită lui Mitică Dragomir. Aceasta este acuzația principală a procurorilor DNA în dosarul de șantaj.

În stenogramele depuse la referat, apar mai multe dialoguri între Alexandrescu și Bendei, dar și între Alexandrescu și o doamnă și un domn, care, potrivit unor surse, sunt Camelia Voiculescu (șefa trustului Intact) și Dan Voiculescu (fondatorul trustului Intact).

Potrivit procurorului, șeful Antena Group urmărea să-l determine pe reprezentantul RCS-RDS să semneze un contract de 7,2 milioane euro anual.

Prin acest contract RCS-RDS se angaja să plătească retransmisia prin satelit a posturilor Antena Group. În final Sorin Alexandrescu a fost de acord și cu un contract mai mic ca sumă. Mai precis 4 milioane de euro pe an pe o perioadă de 5 ani ani. Procurorii spun că în schimbul celor 20 de milioane euro șeful Antena Group ar fi fost de acord să nu mai publice informațiile legate de contractul dintre RCS-RDS și Mitică Dragomir.

În același dosar a mai fost pusă sub acuzare Camelia Voiculescu pentru complicitate la șantaj în dosarul directorului Antena TV Group. Procurorii au extins cercetările în dosar. DNA a mai început urmărirea penală împotriva lui Matiescu Daniel, director al Intact Publishing care este acuzat tot de complicitate la abuz. Procurorii au mai decis să pună sub învinuire și companiile Antena Tv Group și Intact Publishing.

„Din probatoriul administrat până în prezent, a reieșit că inculpatul Alexandrescu George Sorin a purtat, în mod constant, discuții pe marginea întâlnirilor avute cu partea vătămată, atât înainte cât și după finalizarea acestora, cu învinuita Voiculescu Camelia-Rodica, reieșind că acesta din urmă avea cunoștință de actele materiale întreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant în acest sens”, se arată într-un comunicat al DNA

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Lista vedetelor din emisiunea Survivor 2022, cumpărată de PRO TV: fostul bodyguard al lui Gigi...
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
Dezvăluirea surprinzătoare făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
VESTE ȘOC despre LIVIU DRAGNEA! NIMENI nu ar fi crezut că se va întâmpla asta
Ce greșeală a fost descoperită pe banii din România. Tu ai observat vreodată? Cât de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...