AP are dovada că agenți ruși au blocat, pe Twitter, informațiile negative despre Donald Trump și au încercat să-i distrugă campania lui Hillary Clinton

Redactor:
Mihai Draghici
AP are dovada că agenți ruși au blocat, pe Twitter, informațiile negative despre Donald Trump și au încercat să-i distrugă campania lui Hillary Clinton
Mai multe pe gandul.info

O investigație realizată de agenția Associated Press a examinat 36.210 de mesaje transmise prin Twitter în intervalul 31 august 2015 – 10 noiembrie 2016. Mesajele au fost postate prin 382 de conturi de Twitter înregistrate în Rusia.

Conform analizei, presupuși agenți ruși au blocat anumite mesaje care ar fi afectat imaginea candidatului republican la președinția SUA, Donald Trump. În schimb, au fost distribuite mai intens informații negative despre candidatul democrat, Hillary Clinton.

În cursul audierilor în Congresul SUA, reprezentanții platformei de microblogging Twitter au oferit date de identificare a 2.752 de conturi online despre care se presupune că ar fi fost create de Agenția de Cercetare în domeniul Internetului (Internet Research Agency, IRA), un organism care ar fi afiliat Kremlinului.

Membri ai echipelor de conducere ale companiilor online Facebook, Twitter și Google au fost audiați în Senatul Statelor Unite pe tema măsurilor de siguranță adoptate după ingerințele Rusiei în campania electorală prezidențială.

Membri ai Senatului SUA lucrează la un proiect de lege care vizează introducerea unor reglementări speciale privind activitățile platformelor online Facebook, Google și Twitter, pe fondul suspiciunilor referitoare la ingerințele Rusiei, informează site-ul Axios.com. Proiectul „Legii reclamelor corecte” a apărut după ce s-a aflat că o structură rusă care se numește Agenția de Cercetare în domeniul Internetului (Internet Research Agency, IRA), care ar avea legături cu Kremlinul, a cumpărat spațiu publicitar pe platforme de socializare online pentru a influența opiniile înaintea scrutinului prezidențial desfășurat în Statele Unite în 2016.

Potrivit serviciilor secrete americane, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Inchide