Australia primește refugiați, dar are o singură condiție. „Trebuie să ne concentrăm în acest sens”

Publicat: 08 09. 2015, 13:46

Ministrul Afacerilor Externe al Australiei, Julie Bishop, a declarat, marți, că Guvernul australian încearcă să găsească cea mai bună soluție pentru a oferi atât un ajutor permanent și cât unul temporar în ceea ce privește criza actuală a migrație cu care se confruntă statele europene. Ea a îndemnat Guvernul austrian să acorde prioritate creștinilor din zonele de conflict precum Siria.

„Sunt de părere că minoritățile creștine sunt persecutate în Siria și chiar dacă se va încheia conflictul ele tot vor fi persecutate”, a precizat Bishop, citată de ABC News. Ea a adăugat că: „Trebuie să ne concentrăm că avem acces la acele minorități etnice și religioase persecutate care nu vor avea unde să se întoarcă după ce conflictul se va fi încheiat”.

De aceeași părere este și liderul Senatului australian, Eric Abetz, care a afirmat, marți, că „cel mai persecutat grup din lume” este cel al creștinilor din Orientul Mijlociu, motiv pentru care a solicitat ca Guvernul să acorde prioritate acestei minorități în procesul de relocare a refugiaților.

„Creștinii reprezintă cel mai persecutat grup din lume și mai ales în Orientul Mijlociu, și cred că este un argument rațional ca aceștia să aibă prioritate în lista de relocare a refugiaților”, susține Abetz, citat de publicația The Guardian.

Duminică, premierul australian, Tony Abbot, a anunțat că Australia va primi mai mulți refugiați sirieni și irakieni ca urmare a cotei de distribuire a imigranților ce urmează a fi relocați, refuzând să accepte mai mult de 13.750 de refugiați pe teritoriul australian.

În cadrul întâlnirii Parlamentului de marți, Abbott a anunțat că Guvernul va trebui să vină cu o poziție finală în chestiunea migrației în mai puțin de 24 de ore, în timp ce ministrul de Externe Bishop și secretarul Trezoreriei, Josh Frydenberg, au solicitat premierului să ofere mai mult sprijin refugiaților.

Abbot a declarat în cadrul întâlnirii Parlamentului că problema migrației „va fi tratată cu mințile noastre, nu doar cu inimile”, adăugând că „trebuie să rămânen loiali valorilor noastre”, fără a pierde din vedere obiectivele pe termen lung.

Și arhiepiscopul catolic din Sydney, Anthony Fisher, a solicitat Guvernului australian să primească mai mulți refugiați, dar să acorde prioritate creștinilor.

„Potrivit estimărilor, 100.000 de creștini sunt supuși martirajului în fiecare an, 11 sunt uciși în fiecare oră pentru credința lor”, a declarat Fisher marți citat de publicația The Australian.

„Și alte grupuri au de înfruntat această situație și sunt persecutate, dar creștinii sirieni au rude și o afinitate culturală în Australia și noi ar trebui să onorăm aceste legături și conexiuni”, a adăugat Fisher.