AVANPOSTUL SPAȚIAL pe care NASA vrea să-l construiască la 445.788 de kilometri de Pământ. Când ar urma să pornească proiectul

AVANPOSTUL SPAȚIAL pe care NASA vrea să-l construiască la 445.788 de kilometri de Pământ. Când ar urma să pornească proiectul
Publicat: 25/09/2012, 17:31
Actualizat: 26/03/2019, 10:06

NASA intenționează să construiască și să amplaseze în spatele feței nevăzute a Lunii o bază spațială permanentă, care să fie folosită ca o pistă de lansare pentru viitoarele expediții de explorare a planetei Marte, informează dailymail.co.uk.

Agenția spațială americană se va folosi de câmpurile gravitaționale din spatele Lunii, unde viitoarele nave spațiale vor putea să fie „parcate” în spațiu.

Noua bază spațială permanentă se va afla la o distanță de 445.788 de kilometri de Terra. Prin comparație, actuala Stație Spațială Internațională (ISS) se află la o distanță de circa 370 de kilometri de Terra.

Noua bază spațială va contribui la lărgirea orizonturilor omenirii în privința explorării spațiale, dar, pentru a fi construită, cercetătorii și inginerii de la NASA trebuie să rezolve o serie de probleme, precum protejarea astronauților de radiațiile solare și reaprovizionarea bazei.

Publicația Orlando Sentinel afirmă că NASA va folosi probabil echipamente rămase de la construirea actualei ISS și va utiliza rachete din gama Space Launch System pentru a lansa viitoarele vehicule spațiale.

Proiectul sistemului de lansare se află în faza de execuție, are un cost estimat la 3 miliarde de dolari pe an și va fi finalizat în 2017.

NASA plănuiește să înceapă construirea viitoarei baze lunare la doi ani după aceea.

Potrivit jurnaliștilor de la Orlando Sentinel, NASA a discutat deja cu Casa Albă despre acest proiect, luna trecută, însă nu se știe deocamdată dacă Congresul american îl va sprijini, având în vedere costurile.

Agenția spațială americană formează deja o echipă care să realizeze schița viitorului avanpost spațial, ce va fi „parcat” într-un punct din spațiu, denumit EML-2 (Earth-moon libration point 2).

Punctele de librație sunt niște „locuri de parcare” în spațiu, unde obiecte relativ mici se află în balans față de forțele gravitaționale generate de două corpuri cerești mai mari – precum Terra și Luna -, rămânând însă relativ staționar față de cele două corpuri, ceea ce înseamnă că NASA va putea într-adevăr să „își parcheze” în acele puncte viitoarele vehicule spațiale.

Potrivit specialiștilor de la NASA, plasarea unui vehicul spațial într-un astfel de punct Lagrange dintre Terra și Lună, „dincolo de Lună, reprezintă o bună metodă pentru a testa capacitatea oamenilor de a accede la spațiul îndepărtat și este, totodată, cea mai bună opțiune pe termen apropiat pentru a dobândi experiență de zbor în spațiu, cu riscuri mici”.

David Weaver, un purtător de cuvânt de la NASA, a spus: „Există mai multe opțiuni – și multe rute – care sunt luate în discuție în drumul nostru spre Planeta Roșie. Pe lângă Lună și un asteroid, și alte opțiuni ar putea fi avute în vedere, în această perioadă în care căutăm modalități pentru a ajunge mai ușor, cu riscuri mici, pe Marte”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic