• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

BANCHERUL care A RENUNȚAT la un bonus de aproape 3 milioane de euro pentru că a lipsit de la serviciu

BANCHERUL care A RENUNȚAT la un bonus de aproape 3 milioane de euro pentru că a lipsit de la serviciu
Directorul general al grupului britanic Lloyds, Antonio Horta-Osorio, a renunțat la bonusul de 2,4 milioane de lire sterline (2,87 milioane de euro) pentru anul trecut, după ce lipsit două luni, din cauza oboselii, dar și a rezultatelor băncii, transmite Reuters

Directorul general al grupului britanic Lloyds, Antonio Horta-Osorio, a renunțat la bonusul de 2,4 milioane de lire sterline (2,87 milioane de euro) pentru anul trecut, după ce lipsit două luni, din cauza oboselii, dar și a rezultatelor băncii, transmite Reuters. Horta-Osorio va primi salariul de bază de 1,1 milioane de lire sterline și ar putea în continuare încasa 4,5 milioane de lire sterline printr-un plan pe trei ani.

„Dreptul la bonus ar trebui să reflecte rezultatele grupului, dar și circumstanțele financiare dificile ale multor oameni. De asemenea, recunosc că absența mea a avut impact atât în interiorul, cât și în afara băncii, inclusiv asupra acționarilor”, a spus el.
Plata bancherilor, mai ales bonusurile, au reprezentat o problemă politică în Marea Britanie, după ce guvernul a cheltuit 66 de miliarde de lire sterline în 2008 pentru a salva de la faliment Lloyds și RBS.
Acțiunile Lloyds au pierdut 60% din valoare anul trecut, iar guvernul de la Londra ar putea avea o pierdere de 12 miliarde de lire pentru paricipația de 40% la bancă, obținută în urma unui ajutor financiar de 20 de miliarde de lire.

Inchide