Benjamin Netanyahu renunță la formarea noului guvern al Israelului

Redactor:
Mihai Draghici
Benjamin Netanyahu renunță la formarea noului guvern al Israelului
Premierul în funcție al Israelului, Benjamin Netanyahu, a renunțat, luni seară, la formarea unui nou Cabinet, iar președintele țării, Reuven Rivlin, îl va desemna prim-ministru pe Benjamin Gantz, liderul coaliției de centru-stânga Albastru & Alb.

Benjamin Netanyahu l-a informat luni seară pe președintele Reuven Rivlin că nu a reușit alcătuirea unei coaliții care să acorde susținere majoritară viitorului guvern în Knesset.

„Președintele Reuven Rivlin a primit mesajul premierului Benjamin Netanyahu privind returnarea mandatului deoarece nu a reușit obținerea majorității. În conformitate cu prevederile Legii fundamentale, directorul general al Cancelariei prezidențiale, Harel Tubi, va discuta cu toate grupurile din Knesset pentru a le informa că președintele intenționează să îi transfere cât mai curând mandatul de formare a guvernului liderului alianței Albastru & Alb, Benny Gantz, care conform legii va avea la dispoziție 28 de zile”, a comunicat Președinția Israelului, potrivit site-ului Ynetnews.com.

Coaliția Albastru & Alb s-a clasat pe primul loc, cu 33 de locuri, în urma scrutinului parlamentar anticipat din Israel, fiind urmată de Likud, cu 32 de locuri. Parlamentul Israelului (Knesset) are 120 de locuri.

 

Inchide