Cum a rămas SUA singura țară din lume care nu aplică Acordul climatic de la Paris. Anunțul făcut acum de Siria

Publicat: 07 11. 2017, 21:18

Oficialii sirieni care urmează să participe la discuțiile de la Bonn, Germania, privind schimbările climatice, au declarat că Damascul se pregătește să trimită documentele de ratificare.

În momentul în care era negociat și semnat acordul climatic de la Paris, în Siria aveau loc confruntări sângeroase, iar regimul de la Damasc era în mod efectiv un paria în plan internațional, altfel că țara nu se afla în poziția de a adera la pactul global.

Miniștrii pentru Protecția Mediului din întreaga lume urmează să se reunească între 6-17 noiembrie la Bonn, Germania, pentru a discuta despre normele de aplicare a Acordului climatic.

Reuniunea se desfășoară la doar câteva săptămâni după ce mai multe insule din Caraibe și statele americane Florida și Texas au fost devastate de uragane neobișnuit de puternice.

Oamenii de știință afirmă că temperatura crescută a apei și aerului ca urmare a schimbărilor climatice a contribuit la amplificarea severității furtunilor. Pe de altă parte, Agenția pentru Protecția Mediului din SUA a denunțat aceste afirmații drept o încercare de a „politiza” dezastrele naturale.

În luna iunie 2017, președintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris.

Anterior, Donald Trump a declarat că nu crede în schimbările climatice realizate de om și a promis să „anuleze” Acordul climatic de la Paris, pe care îl consideră dăunător afacerilor americane.

Retragerea din Acordul climatic de la Paris (semnat în decembrie 2015 și intrat în vigoare în noiembrie 2016) constituie o nouă decizie a președintelui Donald Trump în sensul distanțării de politicile Administrației Barack Obama.