Cum se naște în Germania „următoarea generație a extremiștilor de dreapta”. Copiii neonaziștilor, puși să-i coloreze mustața lui Hitler

Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 23/04/2012, 23:47

Copiii neonaziștilor ar putea fi îndepărtați de familiile lor șidați în grija statului, autorităților fiindu-le frică să nu fiespălați pe creier de părinții lor, scrie Daily Mail.

Autoritățile germane devin din ce în ce mai îngrijorate dincauza numărului tot mai mare de școli de vară care îi învață pe ceimici să-l idolatrizeze pe Adolf Hitler.

O razie recentă într-una dintre aceste școli a relevat căprofesorii obligă copiii să rezolve puzzle-uri cu harta Germanieide dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial sau îi încurajeazăsă coloreze mustața lui Hitler. De asemenea, în astfel de școlis-au descoperit broderii cu svastica sau torturi cu simbolurinaziste în loc de lumânări.

În urma acestor descoperiri, guvernul german încearcă săgăsească o soluție pentru a contracara propaganda. „Dacă influențaideologică ajunge atât de puternică încât să influențezedezvoltarea copiilor, statul și instituțiile sale trebuie să iamăsuri. Dacă nu, am putea avea probleme mari în viitor”, spuneasistentul social Gunther Hoffmann.

Copiii din școlile devară, împărțiți în funcție de „viziunea asupralumii”

Copiii trimiși în aceste școli de vară de părinții lorneonaziști sunt învățați că democrația este pentru cei slabi și căGermania poate fi salvată doar sub conducerea unui nou Fuhrer.

În respectivele tabere, copiii fac tot felul de lucrurispecifice vârstei lor – adică învață să înoate, să călărească sauparticipă la drumeții -, dar fac și o incursiune în trecut, pentrua sărbători nazismul.

Revista germană Der Spiegel a aflat chiar că, într-una dintreaceste tabere, copiii au fost împărțiți pe echipe în funcție de”viziunea lor asupra lumii”, una dintre expresiile preferate alenaziștilor.

Copiii neonaziștilor,crescuți printre steaguri, cărți și înregistrări cuHitler

Amplificarea manifestărilor neonaziste este un trendîngrijorător pentru Germania, mai ales că mulți dintre adepțiiacestei mișcări decid să se mute împreună, în același sat sau oraș.Spre exemplu, în orașul Jamel din regiunea Mecklenburg, 99% dintrelocuitori sunt neonaziști și se mândresc cu asta. Scopul lor,conform Der Spiegel, este să „creeze un curent naționalist”.

Oficialii guvernamentali spun că mii de părinți de pe întregteritoriul Germaniei își cresc copiii în spiritul nazist. În urmaraziilor în mai multe cămine, au fost descoperite steaguri naziste,cărți în care sunt glorificați „luptătorii” lui Hitler sauînregistrări din acea perioadă.

„Copiii separatiștilor de extremă dreaptă cresc în cadrul unorcolective naziste, iar școlile de vară induc un sentiment desecuritate”, arată un raport al forțelor secrete germane.

Principalul partid neonazist din Germania, NPD, care a rezistatmai multor tentative ale guvernului de a-l interzice, spune căprincipala sa misiune este „să crească următoarea generație deextremiști de dreapta”.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...