Cum se naște în Germania „următoarea generație a extremiștilor de dreapta”. Copiii neonaziștilor, puși să-i coloreze mustața lui Hitler

Redactor:
Mihai Schiau
Copiii neonaziștilor ar putea fi îndepărtați de familiile lor și dați în grija statului, autorităților fiindu-le frică să nu fie spălați pe creier de părinții lor

Copiii neonaziștilor ar putea fi îndepărtați de familiile lor șidați în grija statului, autorităților fiindu-le frică să nu fiespălați pe creier de părinții lor, scrie Daily Mail.

Autoritățile germane devin din ce în ce mai îngrijorate dincauza numărului tot mai mare de școli de vară care îi învață pe ceimici să-l idolatrizeze pe Adolf Hitler.

O razie recentă într-una dintre aceste școli a relevat căprofesorii obligă copiii să rezolve puzzle-uri cu harta Germanieide dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial sau îi încurajeazăsă coloreze mustața lui Hitler. De asemenea, în astfel de școlis-au descoperit broderii cu svastica sau torturi cu simbolurinaziste în loc de lumânări.

În urma acestor descoperiri, guvernul german încearcă săgăsească o soluție pentru a contracara propaganda. „Dacă influențaideologică ajunge atât de puternică încât să influențezedezvoltarea copiilor, statul și instituțiile sale trebuie să iamăsuri. Dacă nu, am putea avea probleme mari în viitor”, spuneasistentul social Gunther Hoffmann.

Copiii din școlile devară, împărțiți în funcție de „viziunea asupralumii”

Copiii trimiși în aceste școli de vară de părinții lorneonaziști sunt învățați că democrația este pentru cei slabi și căGermania poate fi salvată doar sub conducerea unui nou Fuhrer.

În respectivele tabere, copiii fac tot felul de lucrurispecifice vârstei lor – adică învață să înoate, să călărească sauparticipă la drumeții -, dar fac și o incursiune în trecut, pentrua sărbători nazismul.

Revista germană Der Spiegel a aflat chiar că, într-una dintreaceste tabere, copiii au fost împărțiți pe echipe în funcție de”viziunea lor asupra lumii”, una dintre expresiile preferate alenaziștilor.

Copiii neonaziștilor,crescuți printre steaguri, cărți și înregistrări cuHitler

Amplificarea manifestărilor neonaziste este un trendîngrijorător pentru Germania, mai ales că mulți dintre adepțiiacestei mișcări decid să se mute împreună, în același sat sau oraș.Spre exemplu, în orașul Jamel din regiunea Mecklenburg, 99% dintrelocuitori sunt neonaziști și se mândresc cu asta. Scopul lor,conform Der Spiegel, este să „creeze un curent naționalist”.

Oficialii guvernamentali spun că mii de părinți de pe întregteritoriul Germaniei își cresc copiii în spiritul nazist. În urmaraziilor în mai multe cămine, au fost descoperite steaguri naziste,cărți în care sunt glorificați „luptătorii” lui Hitler sauînregistrări din acea perioadă.

„Copiii separatiștilor de extremă dreaptă cresc în cadrul unorcolective naziste, iar școlile de vară induc un sentiment desecuritate”, arată un raport al forțelor secrete germane.

Principalul partid neonazist din Germania, NPD, care a rezistatmai multor tentative ale guvernului de a-l interzice, spune căprincipala sa misiune este „să crească următoarea generație deextremiști de dreapta”.

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Mia Khalifa și-a găsit job. Cum s-a pozat de data aceasta actrița XXX și ce...
Armata a ieșit în stradă. Numărul infectaților a crescut alarmant
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
×
GÂNDUL LIVE 22.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEAu avut o nuntă cu peripeții. Autoritățile locale din Cluj-Napoca au ridicat mașina parcată neregulamentar de doi tineri căsătoriți. După nuntă, mirii se opriseră pentru zece minute să facă poze în parc. Astfel, mireasa a avut parte de o surpriză neplăcută: a privit neputincioasă cum i se ridică automobilul https://www.gandul.ro/19507743Călin Popescu Tăriceanu și Dragoș Bucurenci, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 22 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide