De ce NU EXISTĂ TRATAMENT pentru coronavirus. Dezvăluire șocantă în reputata revistă „Nature”: Companiile farmaceutice nu sunt interesate

Publicat: 25 01. 2020, 19:17

Rolf Hilgenfeld, care are sediul la Universitatea din Lübeck din Germania, încearcă să dezvolte un tratament pentru coronavirusuri după epidemia de sindrom respirator acut sever (SARS) din 2002 – 2003. Expertul în biologie moleculară, care se află în prezent în China, vorbește, pentru revista științifică „Nature” despre cercetările sale și despre obstacolele pe care le întâmpină.

„Numărul total de persoane infectate, dacă combinați SARS, MERS și acest nou virus, este sub 12.500 de persoane. Nu este o piață. Numărul de cazuri este prea mic. Companiile farmaceutice nu sunt interesate”, spune Hilgenfeld.

„În prezent, nu există un vaccin care să prevină infecția cu nCo 2019. Cea mai bună metodă de a preveni infecția este de a evita expunerea la acest virus.CDC recomandă întotdeauna acțiuni preventive de zi cu zi pentru a preveni răspândirea virusurilor respiratorii”, anunță Centrul american pentru controlul și prevenția bolilor (CDC).

Hilgenfeld susține că este aproape de a găsi un remediu pentru coronavirus, dar că nu l-a testat încă pe subiecți umani: „Am dezvoltat de fapt compuși activi atât împotriva coronavirusurilor, cât și a unei familii numeroase de enterovirusuri, care includ rinovirusurile umane (cauza principală a răcelilor comune). În fiecare an, jumătate de milion de copii sunt depistați cu enterovirusul-71, așa că ne-am propune să mergem în studii clinice pentru aceste boli. Ne putem implica în pharma. Apoi, dacă avem aprobare pentru acesta, putem folosi medicamentul rapid data viitoare când apare un focar de coronavirus.”

Pe de altă parte, virologul Universității din Hong Kong, Guan Yi, care a făcut parte din echipa care a descoperit virusul SARS, a declarat pentru Washington Post, fiind citat de un editorialist CNN, că epidemia este atât de scăpată de control, încât este sigur că există „un focar mai mare” decât cel raportat. El a spus că, chiar și cu o estimare conservatoare, focarul ar putea fi de 10 ori mai mare decât epidemia de SARS – cu peste 80.000 de cazuri cunoscute.