EXPLOZII la reactorul 3 al centralei Fukushima. Probleme la sistemul de răcire al reactorului 2. Cursă contracronometru pentru evitarea unui ACCIDENT NUCLEAR MAJOR în Japonia

Redactor:
Vlad Mironescu
Două explozii s-au produs luni la nivelul reactorului 3 al centralei nucleare Fukushima 1, dar reactorul nu a fost avariat, a anunțat operatorul Tokyo Electric Power (TEPCO), citat de AFP.

UPDATE 3India și China îșireanalizează programele de energie nucleară, după criza dinJaponia

India și China își reanalizează programele din domeniul energieinucleare, avantajoase pentru companii precum Areva și GeneralElectric, în urma celui mai grav accident nuclear produs în Japoniaîn ultimii 33 de ani, din cauza cutremurului de vineri, transmiteBloomberg.

Riscul de topire a miezului reactorului centralei Fukushima dinnord-estul Japoniei ar putea fi „un factor de descurajareputernică” a programului Indiei, a declarat la Mumbai ShreyansKumar Jain, președinte al companiei indiene Nuclear PowerCorp.

Accidentul ar putea deveni un element care să influențeze planurileenergetice ale Chinei, a afirmat la Beijing Xie Zhenhua,vicepreședinte al Comisiei Naționale pentru Dezvoltare șiReformă.

India urma să cheltuiască 175 de miliarde de dolari până în 2030pentru unități de generare a energiei nucleare, iar Chinaintenționa să construiască 27 de reactoare în cinci ani. Cele douăstate, cele mai populate din lume, vor să construiască surse deenergie nepoluantă pentru a stimula creșterea economică.(Anca Dumitrescu, [email protected])

UPDATE 2:Incinta reactorului 3 alcentralei Fukushima 1 este intactă – AIEA

Incinta de securitate a reactorului 3 al centralei nuclearejaponeze Fukushima 1, unde s-au produs două explozii luni, esteintactă, a anunțat, luni, Agenția Internațională pentru EnergieAtomică (AIEA), citată de AFP.

„Clădirea reactorului a explodat, dar incinta de securitate nu afost avariată. Sala de control a reactorului 3 rămâneoperațională”, a declarat AIEA într-un comunicat, precizând că afost informată de Agenția japoneză de securitate nucleară șiindustrială (NISA).

NewYork Times: Secretul rezistenței clădirilor japoneze la cutremur.CUM SUNT PROIECTATE CLĂDIRILE ROMÂNEȘTI

Careeste legătura între Fukushima și Cernobâl? BBC dă răspunsul laîntrebările esențiale care se pun în caz de amenințarenucleară

Șase persoane au fost rănite și niciun membru de personal nulipsește la apel, a precizat agenția ONU, cu sediul la Viena. Celedouă explozii care s-au produs luni au fost cauzate de acumulareade hidrogen, potrivit autorităților japoneze.

UPDATE:Flota a șaptea a forțelornavale ale SUA, îndepărtată din zona centralei nucleareFukushima

Flota a șaptea a forțelor navale americane și-a îndepărtat naveleși avioanele de centrala nucleară Fukushima Daiichi, după ce adetectat un nivel scăzut de contaminare radioactivă în aer și peaeronavele sale din zonă, a anunțat armata americană, citată deCNN.

Potrivit BBC, portavionul USS Ronald Reagan se afla la aproximativ160 de kilometri în larg, când instrumentele de bord au detectat unnivel crescut de radiații provenind de la reactoarele avariate alecentralei japoneze. Oficialii americani au declarat că membriiechipajului au fost expuși într-o oră la cantitatea normală deradiații pentru o lună.


Japonia era implică luni într-o cursă contracronometru pentru aevita un accident nuclear major în urma unor noi explozii la ocentrală nucleară și pentru a salva sute de sinistrați în urmacelui mai puternic cutremur din istoria sa, relatează AFP.

Autoritățile încercau să limiteze impactul economic al catastrofei,care a redus în mod drastic aprovizionarea cu electricitate înregiunea Tokyo, unde locuiesc 35 de milioane de persoane și undecompaniile și-au suspendat parțial producția.

Citește și Japonezii se tem de noiexplozii la centralele nucleare. Țara cu 30% energienucleară

Două explozii s-au produs luni la prânz la nivelul clădirii careadăpostește reactorul numărul 3 al centralei nucleare Fukushima 1,avariată în urma seismului.

Acoperișul clădirii a fost spulberat de explozie, dar incinta careadăpostește reactorul a rezistat, a dat asigurări operatorul TokyoElectric Power (TEPCO). Posibilitatea unor scurgeri radioactiveeste „scăzută”, a adăugat Guvernul.

Explozie din data de 12 martie

O explozie similară de hidrogen a avut loc sâmbătă la reactorulnumărul 1 al aceleiași centrale, situate la aproximativ 250 dekilometri nord-est de Tokyo.

Acest accident a fost evaluat la nivelul 4 pe o scară de la 0 la 7a evenimentelor nucleare și radiologice (Ines), față de 5 în cazulaccidentului de la Three Mile Island produs în 1979 în StateleUnite și de 7 în cazul celui de la Cernobîl, din Ucraina în1986.

Citește și Japonezii se tem de noiexplozii la centralele nucleare. Țara cu 30% energienucleară

În regiunea devastată de cutremurul cu magnitudinea de 8,9 urmat detsunami, echipele de salvare și-au intensificat eforturile, lunidimineața, pentru a încerca să găsească supraviețuitori.

Dar speranțele scad de la o oră la alta în împrejurimile Sendai,unde bilanțul oficial se ridică la 1.597 de morți, potrivitpoliției. (Iuliana Enache,[email protected])

Explozie din data de 12 martie

Două explozii s-au produs luni la nivelul reactorului 3 alcentralei nucleare Fukushima 1, dar reactorul nu a fost avariat, aanunțat operatorul Tokyo Electric Power (TEPCO), citat deAFP.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez, Yukio Edano, aconfirmat ulterior aceste informații și a adăugat că posibilitateaunei importante scurgeri radioactive este „scăzută”.

„Potrivit Agenției pentru siguranță nucleară, deși acoperișulclădirii a fost spulberat, incinta care adăpostește reactorul nu afost afectată”, a detaliat, la rândul său, postul public deteleviziune NHK.

Agenția japoneză pentru siguranță nucleară a explicat de altfel căaceste explozii au fost provocate de hidrogen. O explozie similarăa avut loc sâmbătă la reactorul numărul 1 al centralei. TEPCO adesfășurat o operațiune pentru a elibera presiunea la acestreactor, al cărui sistem de răcire s-a defectat după seismul devineri.

Nouă răniți, în urma exploziilor de la centrala Fukushima1

Șapte persoane date dispărute după exploziile produse luni înclădirea reactorului 3 al centralei nucleare Fukushima 1 au fostgăsite, iar șase dintre ele sunt rănite, transmite agenția Jiji,precizând că în total au fost rănite nouă persoane, relateazăAFP.

Ultimele informații desprecutremurul și tsunami-ul din Japonia, live pe Gândul șiFacebook

LIVEDE LA UN BLOGGER ROMÂN DIN HIROSHIMA: în timpul cutremurului,crainicul TV continua să vorbească. „În fundal se aud obiectebușind prin studio”

Primulval tsunami atinge insulele Kurile din sudul Rusiei.VIDEO

VIDEO- REPORTER JAPAN TIMES DIN TOKYO: CINEVA A ZIS DEJA UZUALUL „ECUTREMUR”, DAR NE-AM DAT SEAMA CĂ NU ERA UN CUTREMUROBIȘNUIT

Operatorul centralei, Tokyo Electric Power (Tepco), anunțaseanterior că șapte persoane, dintre care șase soldați, au fost datedispărute în urma acestor explozii de hidrogen produse la nivelulpărții superioare a clădirii, avariate după cutremurul de vineridin nord-estul Japoniei.

Probleme la sistemul de răcire al reactorului numărul 2 alcentralei Fukushima

Sistemul de răcire al reactorul numărul 2 al centralei Fukushimaeste „în pană”, a anunțat luni compania Tokyo Electric Power(TEPCO), citată de agenția de presă Jiji, relatează AFP.
Două explozii s-au produs luni la nivelul reactorului 3 alcentralei nucleare Fukushima 1, dar reactorul nu a fost avariat, aanunțat operatorul Tokyo Electric Power (TEPCO), după ce o exploziesimilară a avut loc sâmbătă la reactorul numărul 1 alcentralei.

Oprirea unei pompe la centrala atomică japoneză Tokai nuafectează funcționarea sistemului de răcire

Sistemul de pompare al centralei nucleare japoneze Tokai reușeștesă asigure scăderea temperaturii în reactor, deși una dintre pompea fost oprită, a anunțat, duminică, operatorul centralei aflate la120 de kilometri nord-est de Tokyo, citat de AFP.

MĂRMUREANU, directorulInstitutului de Fizică a Pământului, comentând cutremurul dinJaponia. Ce efect va avea în România

TSUNAMI ÎN JAPONIA. IMAGINIIMPRESIONANTE DE DUPĂ CUTREMURUL DE 8,8GRADE

CUTREMURUL din Japonia șiTSUNAMI-UL DEVASTATOR care a urmat – GALERIEVIDEO

„O pompă pentru apa de mare, alimentată de un generator diesel, s-aoprit din cauza valurilor seismice și a trebuit să oprim manual unsistem de răcire”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Japan AtomicPower Company, Masao Nakano.

„A doua pompă și un alt sistem funcționează bine, iar temperaturareactorului scade corespunzător”, a adăugat el.

Nivelul radioactivității la centrala nucleară Onagawa arevenit la normal – AIEA

Nivelul radioactivității la centrala nucleară Onagawa din Japonia arevenit la normal, după decretarea duminică a stării de urgență, aanunțat Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA),citată de AFP.

„Autoritățile japoneze au informat AIEA că nivelul deradioactivitate în zona centralei nucleare Onagawa a revenit lanormal”, precizează AIEA, într-un comunicat.

Nivelul crescut de radioactivitate constatat anterior la Onagawadeterminase autoritățile să declare stare de urgență.

AVERTIZARE DE TSUNAMI ÎN SUA,RUSIA, INDONEZIA, NOUA ZEELANDĂ, CHILE ȘI FILIPINE, DUPĂ DEZASTRULDIN JAPONIA. SE AȘTEAPTĂ VALURI DE 1 METRUÎNĂLȚIME

VIDEO- TSUNAMI-UL DEVASTATOR CARE A MĂTURAT COASTELE JAPONIEI. SUTE DECASE, FERME ȘI DRUMURI AU FOST ÎNGHIȚITE ÎN CÂTEVAMINUTE

VIDEO- IMAGINI DIN MIJLOCUL CUTREMURULUI DIN JAPONIA. Seismul, filmatdintr-o clădire din Tokyo. „Dumnezeule! Toată lumea a ieșit pestrăzi, clădirile încă se leagănă”

VIDEO- IMAGINI DIN TIMPUL SEISMULUI DIN JAPONIA: O FEMEIE NU SE POATERIDICA DE PE TROTUAR, IAR BĂRBATUL CARE O FILMEAZĂ RESPIRĂÎNGROZIT

„Primul eșalon al stării de urgență, cel mai scăzut, a fostdecretat duminică la această centrală, după detectarea uneicreșteri a nivelului radioactivității la marginea zonei unde seaflă centrala”, continuă agenția.

„Cercetările efectuate în zonă arată că nu există emisiiradioactive în cele trei unități ale centralei Onagawa. Ipotezaactuală a autorităților japoneze este că nivelul (radioactivității)ar fi putut crește din cauza materiilor radioactive dispersate (înurma exploziei de) la centrala nucleară Fukushima Daiichi”,potrivit agenției.

Diana Iliescu, [email protected], Alexandra Fusoi,[email protected], Iuliana Enache,[email protected]

VIDEO! O vietate din era dinozaurilor, filmată în timp ce înota într-un râu din România:...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Părinții lui sunt actori celebri, dar el mănâncă din gunoaie. Povestea este șocantă
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Donald Trump a adus în discuție România în contextul scandalului Hunter Biden. Reacția lui Klaus...
George Burcea, declaraţie controversată de dragoste! Ce a putut să îi spună Vivianei Sposub, după...
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Veste proastă pentru 7 milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu mărirea pensiilor
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
×

Urmăriți Gândul LIVE Cruzime fără margini în Argeș! 3 copii au fost filmați chiar de tatăl lor în timp ce lovesc un caine https://www.gandul.ro/Medicul Virgil Musta și Corina Chiriac, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Joi, 22 octombrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide