Facebook: „Cei care nu-și dezvăluie identitatea pe internet trebuie să dispară”. Primele reacții

Redactor:
Mihai Schiau
Randi Zuckerberg, director de marketing la Facebook, susține răspicat că „oamenii trebuie opriți să acționeze în mediul online fără să aibă numele real afișat"

Randi Zuckerberg, director de marketing la Facebook și sorafondatorului companiei, susține răspicat că „oamenii trebuie oprițisă acționeze în mediul online fără să aibă numele real afișat”,scrie Huffington Post.

Facebook este unul dintre puținele site-uri care le cermembrilor să își folosească numele și adresele de e-mail reale laînregistrare. Această politică a fost greu de implementat, pentrucă pe rețeaua de socializare încă mai există conturi de tip spamsau destinate animalelor de companie.

Randi Zuckerberg

Randi Zuckerberg sugerează că, odată cu eliminarea anonimității,s-ar reduce și hărțuirea în mediul virtual. „Cred că anonimitateape internet trebuie să dispară. Oamenii se comportă mult mai binecând știu că le va apărea numele real. Cred că unii se ascund înspatele unui pseudonim și consideră că pot spune ce vor, în spateleușilor închise”, a declarat directorul de marketing alFacebook.

Criticii spun că uniiutilizatori de internet au nevoie de protecție

Și fostul șef al Google, Eric Schmidt, a susținut utilizareaidentității reale a utilizatorilor. Din punctul său de vedere,anonimitatea este „periculoasă”, iar guvernele ar trebui să leceară oamenilor să își folosească numele reale pentru activitățilepe internet.

Totuși, propunerea este controversată, scrie Huffington Post,criticii ei susținând că unii indivizi, cum ar fi dizidenții șivictimele abuzurilor sexuale, trebuie protejați de condiția deanonimitate.

„Mulți oameni cred că numele reale vor rezolva problemahărțuirii pe internet, dar nu o vor rezolva. În plus, aceastăpolitică ar putea pune în pericol libertatea de exprimare, dialogulpe anumite teme importante”, crede Matthew Ingram de la portalul deștiri despre tehnologie Gigaom.

O prezentatoare TV,victima unui anonim care a postat pe internet videoclipuri cu eagoală

Deși a fost presată de multe ori să spună prin ce aplicații vreaFacebook să mărească securitatea pe internet, Zuckerberg a evitatde fiecare dată răspunsul. „Sunt atât de multe lucruri pe care leputem face, lucrăm cu comitetul nostru pentru siguranța în online”,a declarat directorul de marketing al rețelei de socializare.

Erin Andrews, o prezentatoare a postului TV ESPN care a avut desuferit când un anonim a postat pe interet un videoclip cu eagoală, s-a alăturat inițiativei lui Zuckerberg. Ea a încercat demai multe ori să determine eliminarea imaginilor compromițătoare depe internet, dar s-a lovit de refuzul unor companii precumGoogle.

Ea spune că, deși cel mai mare motor de căutare desfășoară ocampanie similară celei a lui Randi Zuckerberg, videoclipul cu eagoală încă mai este indexat pe site. „Sunt confuză”, a declaratAndrews, care precizează că „tot hărțuire se numește” ceea ce i seîntâmplă ei, chiar dacă are peste 30 de ani. „Cineva trebuie să iamăsuri”, a conchis prezentatoarea.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Ce trebuie să faci cu telefonul tău dacă treci de la Whatsapp la Signal sau...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câți bani oferă Marea Britanie cetăţenilor UE pentru a părăsi Regatul Unit
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Ce ascunde ultima cifră din CNP-ul tău. Puțini oameni știu asta
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Banii intră direct în cont: zeci de mii de români câștigă mai mult. Ministrul a...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
×
Inchide