Hackerul care a „spart” paginile CIA și FMI a fost prins. Are doar 19 ani și vrea să publice informații secrete deținute de guverne și bănci

Redactor:
Mihai Schiau
Hackerul care a „spart” paginile CIA și FMI a fost prins. Are doar 19 ani și vrea să publice informații secrete deținute de guverne și bănci
Un tânăr britanic de 19 ani, suspectat că ar fi liderul unui renumit grup de hackeri, a fost arestat în urma unei acțiuni comune a FBI și a poliției din Albion

Un tânăr britanic de 19 ani, suspectat că ar fi liderul unuirenumit grup de hackeri, a fost arestat în urma unei acțiuni comunea FBI și a poliției din Albion, scrie Daily Mail.

Lulz Security, compania condusă de tânăr, este responsabilă decrearea mai multor breșe în securitatea site-urilor AgențieiBritanice a Crimei Organizate (SOCA), ale Senatului American, CIA,FMI, dar și în cea a paginilor unor firme precum Nintendo șiSony.

Suspectul a fost arestat în Wickford și în prezent esteinterogat la o secție de poliție din Londra. „Cercetăriledesfășurate noaptea trecută (n.r. în casa adolescentului) au scosla iveală numeroase materiale care sunt examinate. Acțiunea deculegere a informațiilor va continua”, arată un purtător de cuvântal Scotland Yard.

„Declarăm război imediatși necontenit guvernelor și companiilor desecuritate”

Liderul Lulz Security a fost arestat la puțin timp după cerețeaua a revendicat atacul asupra site-ului SOCA. Se pare căpagina de internet a Agenției a fost „bombardată” de hackeri cuatât de multe mesaje, încât nu a putut face față. „Știm că site-ulnostru a fost atacat, dar lucrurile nu sunt foarte claredeocamdată. Investigăm această problemă împreună cu furnizorulnostru de internet”, a declarat un purtător de cuvânt al SOCA.

Site-ul a căzut pentru „puțin timp”, scrie Daily Mail, dar și-arevenit repede. Apoi, în decursul nopții, după consultări cufurnizorul de internet, SOCA a decis să închidă pagina web pentruverificări, site-ul rămânând offline inclusiv marți dimineață.Purtătorul de cuvânt al Agenției a explicat că pagina web eradestinată exclusiv informațiilor utilitare și că hackerii nu auavut acces la niciun document confidențial.

Lulz a revendicat și atacurile informatice asupra paginiiSenatului American și asupra celei a CIA. „Declarăm război imediatși necontenit guvernelor și companiilor de securitate”, a fostmesajul postat de hackeri.

„Prioritatea este săfurăm și să publicăm informații secrete”

În cadrul declarației, răufăcătorii au explicat și motivulacțiunilor lor. „Prioritatea este să furăm și să publicăminformații secrete deținute de guvern, e-mail-uri și altedocumente. Principalele ținte sunt băncile și alte instituții derang înalt”, arată Lulz.

Tocmai din acest motiv, Lulz a fost bănuită în trecut că arcolabora cu WikiLeaks.

Inchide