Hackerul rus care a construit cea mai tare rețea de fraudă cibernetică! „Infraud Organization” avea peste 10.000 de membri și făcea afaceri de sute de milioane de dolari!

Publicat: 20 03. 2021, 08:48
Hackerul rus care a construit cea mai tare rețea de fraudă cibernetică! „Infraud Organization” avea peste 10.000 de membri și făcea afaceri de sute de milioane de dolari! / Sursa FOTO: flickr.com

Hackerul rus care a construit cea mai tare rețea de fraudă cibernetică! Sergey Medvedev opera „Infraud Organization”, o puternică rețea de fraudă cibernetică. Informațiile traficate pe site-urile sale au provocat pagube mai mari de jumătate de miliard de dolari!

Sergey Medvedev a fost prins de autoritățile americane și reținut în Thailanda. Povestea sa încă nu a ajuns la ultima filă, insistă presa de peste Ocean, dar și apropiații rusului.

Hackerul rus care a construit cea mai tare rețea de fraudă cibernetică! Reținut în Thailanda, condamnat în Nevada

De fapt, mulți sunt convinși că prin condamnarea dictată vineri s-a finalizat doar un capitol din cartea lui Medvedev. Iar cartea celui mai temut hacker din lume mai are încă multe surprize ce se așteaptă a fi descoperite.

Deocamdată, Sergey Medvedev (33 de ani) s-a ales cu o condamnare la închisoare dictată de Departamentul Justiției. DoJ i-a dat 10 ani rusului, anchetat în cea mai vastă operaţiune de fraudă cibernetică din istoria SUA! Împreună cu Medvedev a fost condamnat și macedoneanul Marko Leopard (31 de ani), mâna sa dreaptă. A scăpat cu jumătate din pedeapsă, „doar” cinci ani de închisoare. Ambii au pledat vinovaţi de asociere criminală în faţa unei instanţe federale din statul american Nevada.

Hackerul Medvedev opera sub sloganul „In Fraud We Trust”

Când l-au prins ofițerii americani, Sergey Medvedev conducea rețeaua „Infraud Organization” dintr-un bungalow amplasat pe o insulă thailandeză. Relaxat, rusul combina plaja și buna dispoziție cu munca, dând adevărate tunuri financiare. Furturile bancare de pe cardurile oamenilor erau mărunțiș, cele mai profitabile tranzacții fiind reprezentate de transferurile neautorizate ale unor fonduri.

Pe platforma sa, care avea sloganul „In Fraud We Trust”, se schimbau informaţii despre cardurile bancare furate şi alte tipuri de date personale. „Infraud Organization” avea peste 10.000 de membri și devenise rețeaua numărul unu în lume de unde hackerii cumpărau/traficau bunuri cu informaţii bancare frauduloase.