Italienii și olandezii se pregătesc de restricții severe, înainte de sărbători. Germania a anunțat deja asemenea măsuri

Publicat: 14 12. 2020, 22:57
Actualizat: 14 12. 2020, 23:01
Italienii și olandezii se pregătesc de restricții severe, înainte de sărbători (FOTO: Pixabay.com)

După ce Germania a anunțat închiderea magazinelor neesenţiale, a şcolilor şi creşelor, începând cu 16 decembrie, până pe 10 ianuarie, restricții severe sunt așteptate în Italia și Olanda, înainte de sărbători.

Germanii vor intra într-un lockdown parţial precum cel prin care au trecut deja primăvara, în timpul primului val de coronavirus, tocmai în încercarea de a opri al doilea val al pandemiei.

Presa italiană scrie că guvernul ar putea așeza întreaga țară în așa-numita „zona roșie” în Ajunul Crăciunului până cel puțin pe 2 ianuarie, pe fondul temerilor crescânde privind infecțiile în perioada festivă.

Măsurile ar putea include prelungirea restricțiilor de noapte, interzicerea circulației neesențiale, închiderea magazinelor neesențiale și a tuturor barurilor și restaurantelor în weekend și de sărbători.

„Mulțimile sunt nejustificate, iraționale, iresponsabile”, a declarat ministrul Afacerilor Regionale pentru cotidianul „La Repubblica”.

La începutul acestei luni, guvernul a interzis călătoriile între orașele de origine de Crăciun și de Anul Nou.

Italia a raportat încă 484 de decese Covid-19, duminică, depășind Marea Britanie, fiind țara cu cel mai mare număr de morți din Europa. Cu toate acestea, din marile orașe ale Italiei au apărut imagini cu mulțimi la cumpărături, după relaxarea parțială a restricțiilor.

Și Olanda va anunța măsuri severe în perioada premergătoare Crăciunului

Premierul olandez Mark Rutte era așteptat, luni seară, să se adreseze populației și să anunțe restricții, inclusiv  închiderea tuturor magazinelor neesențiale, a teatrelor și muzeelor. Olanda a înregistrat aproape 10.000 de noi infecții duminică.

O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2, descoperită în Europa. OMS a fost notificată, iar oamenii de știință fac studii amănunțite

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că o nouă tulpină a SARS-CoV-2 se răspândeşte ameninţător în anumite zone din Anglia și că cel puţin în 60 de autorităţi locale diferite au fost înregistrate infecţii cauzate de acest tip de coronavirus, potrivit BBC.

Potrivit oficialului, nu există „nimic care să sugereze” că noua tulpină ar provoca boli mai grave sau că vaccinurile nu vor avea eficacitate. Acesta a mai precizat că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost notificată și oamenii de știință din Marea Britanie fac studii amănunțite.