L-a ademenit cu un pachet de biscuiți și câțiva bănuți, iar apoi l-a ucis ritualic. Cum și-a explicat gestul bărbatul care a omorât un copil de 10 ani

Publicat: 27 07. 2015, 17:55

Cadavrul băiatului, Jivan Kohar, în vârstă de zece ani, a fost găsit pe 24 iulie la periferia satului Kudiya, în sud-vestul Nepalului. Copilul fusese dat dispărut cu trei zile mai înainte.

Comisarul de poliție Nal Prasad Upadhyaya, care a condus ancheta, a declarat luni pentru CNN că bărbatul, Kodai Harijan, a recunoscut că a comis crima înfiorătoare împreună cu mai multe rude, după ce a consultat un șaman. În unele culturi, șamanii sunt considerați ca având puteri magice sau spirituale prin care pot vindeca persoane bolnave.

Potrivit depoziției date poliției, Harijan și rudele sale au găsit copilul în timp ce acesta se juca cu prieteni în sat și l-au ademenit dându-i un pachet de biscuiți și promițându-i suma de 50 de rupii (aproximatic 49 de cenți).

Ei l-au condus pe băiat la un templu de la periferia satului, unde au executat ritualul religios. Băiatul a fost condus după aceea pe un câmp din apropiere, unde trei persoane l-au țintuit la pământ, iar a patra l-a tăiat la gât. Când cadavrul a fost găsit de poliție, capul era despărțit aproape complet de corp.

În total 11 persoane, inclusiv șamanul, au fost arestate pentru implicare, iar autorii crimei riscă închisoarea pe viață. Cel puțin cinci dintre ei și-au mărturisit rolul pe care l-au jucat în această crimă oribilă.

De neatins

În sat, situat în districtul Nawalparasi, la frontiera cu India, locuiesc unele dintre cele mai sărace și lipsite de educație persoane din țară – cunoscute și sub numele de „de neatins” în sistemul tradițional de caste. Atât victima, cât și acuzatul fac parte din această clasă socială.

Superstiții ca sacrificarea ritualică a unor animale, de exemplu bivoli de apă, capre și găini, sunt frecvente în rândul populației majoritar hinduse din această țară. Ritualul uciderii animalelor în timpul festivalului Gadhimai, sărbătorit o dată la cinci ani, are la bază credința potrivit căreia sacrificul va aduce prosperitate.

„S-a întâmplat un lucru extrem de regretabil”, a declarat Hari Prasad Mainai, un oficialul de la nivelul districtului Nawalparasi. „Vom lansa de la nivel guvernamental un program de sensibilizare împotriva acestor superstiții în satele din districtul Nawalparasi”, a promis el.