Papa Francisc, de neclintit: Vaticanul numește eutanasia „act de omucidere”!

Publicat: 22 09. 2020, 17:30
Papa Francisc, de neclintit: Vaticanul numește eutanasia „act de omucidere”! / Sursa FOTO: https://grandinmedia.ca

Papa Francisc rămâne de neclintit în chestiunea eutanasierii. În pofida presiunilor exercitate de numeroase organizații internaționale, Vaticanul arată că, cel puțin pentru Biserica Catolică, eutanasia reprezintă un „act de omucidere”!

Suveranul Pontif a emis un nou document, pe măsură ce un număr tot mai mare de ţări iau în considerare legalizarea eutanasiei sau a sinuciderii asistate. În opinia sa, legislatorii şi politicienii care susţin astfel de legi sunt „complici” la comiterea unui „act de omucidere” care niciodată nu poate fi justificat sau tolerat!

Papa Francisc, de neclintit: fără slujbă pentru cei eutanasiați!

Totodată, Vaticanul arată că pacienţilor care au ales să moară prin eutanasie sau sinucidere asistată ar trebui să le fie refuzate ultimele sacramente. Într-o secţiune adresată catolicilor care lucrează în sectorul sanitar, în documentul emis de Papă se menționează că o cooperare a acestora „trebuie exclusă” pe motiv că „noi trebuie să ascultăm de Dumnezeu mai degrabă decât de oameni”.

Documentul de 20 de pagini, intitulat „Bunul samaritean” şi redactat de Congregaţia pentru Doctrina Credinţei, încorporează declaraţiile anterioare ale Bisericii Catolice privind sfârşitul vieţii, însă foloseşte un limbaj mai dur. „Prin urmare, eutanasia este un act intrinsec malefic în orice situaţie sau circumstanţă. Eutanasia este un act de omucidere pe care nici un sfârşit nu îl poate justifica şi care nu tolerează nicio formă de complicitate sau colaborare activă sau pasivă”, se arată în document.

Pe legislatorii care aprobă eutanasia, documentul îi numește „complici la un păcat grav pe care alţii îl vor comite”.

Eutanasia implică un medic care joacă un rol activ în sfârşitul vieţii unui pacient, în timp ce în sinuciderea asistată, medicul oferă o substanţă letală pe care pacientul şi-o va administra singur. Ambele proceduri sunt legale în circa 10 ţări din lume.