PEDEAPSĂ. Țara în care clienții care își anulează comenzile pentru a-și bate joc de curieri ar putea primi 6 ani de închisoare

Publicat: 08 06. 2020, 14:23
O lege menită să-i apre pe curierii din Filipine

Persoanele care apelează la serviciile de livrare la domiciliu și anulează comanda ar putea fi pedepsite cu 6 ani de închisoare în Filipine, potrivit unui nou proiect de lege menit să apere drepturile livratorilor, care au devenit victimele glumeților sau răuvoitorilor în perioadă de pandemie.

 În ultima perioadă au fost înregistrate foarte multe cazuri în care șoferii care livrau mâncare sau alte produse au plătit factura și înainte de a ajunge la domiciliul clienților, aceștia au anulat comanda, potrivit Daily Mail.

Un proiect de lege menit să stopeze intențiile răuvoitoare ale clienților care anulează comanda pentru a-i face pe livratori să-și piardă timpul și banii urmează să fie dezbătut.

Consumatorii care anulează comanda, după ce șoferul a plătit furnizorului produsele, va fi pasibil de închisoare, dacă proiectul de lege va fi adoptat și promulgat.

O lege menită să-i apre pe curierii din Filipine

După ce cererile pe piața livrărilor la domiciliu au crescut pe fondul izolării din vremea pandemiei de coronavirus, s-a înmulțit și numărul farselor. Mai mulți clienți i-au forțat pe livratori să plătească factura pentru produsele cerute, după ce aceștia și-au anulat comanda fără niciun motiv.

Legea privind protecția serviciilor de livrare a fost depusă la Camera Reprezentanților din Filipine pe data de 4 iunie.

Clienții care fac astfel de farse vor primi o pedeapsă 6 ani de închisoare, sau amendă de 1579 de lire. În plus aceștia vir fi obligați să plătească valoarea comenzii pe care au anulat-o.

Clienții care au motive bine întemeiate pentru anularea comenzii, precum așteptarea a mai mult de o oră pentru mâncare, nu vor primi niciun fel de pedeapsă. Numai umilirea livratorilor prin anularea neîntemeiată a comenzii va fi pedepsită.

 „Proiectul de față se referă la situațiile în care clienții comandă produse în scopul de a face farse, fără a intenționa să primească și să plătească produsul respectiv. Astfel de fapte îi umilesc și îi afectează financiar pe curieri”, se arată în proiectul de lege.