Perioadă de carantină pentru toți cei care au avut contact cu bolnavi de Ebola, impusă în California

Publicat: 30 10. 2014, 07:44
Actualizat: 11 04. 2019, 20:48

„Astăzi (miercuri), stabilim un protocol standard la nivel de stat care prevede plasarea în carantină pentru cei care prezintă cel mai mare risc de a contracta și transmite Ebola”, a declarat directorul Departamentului pentru Sănătate Publică din California (CDPH), Ron Chapman.

Acest protocol are ca obiectiv „protejarea sănătății și securității californienilor și sporirea măsurilor existente”, a adăugat el.

„O persoană care nu a fost în contact cu un bolnav de Ebola nu va fi plasată în carantină”, a precizat directorul CDPH, enumerând ca zone de risc Guineea, Liberia și Sierra Leone, cele trei țări cel mai grav afectate de Ebola în Africa de Vest.

Anunțurile din New Jersey și New York privind plasarea în carantină, în anumite condiții, a persoanelor suspectate de infectare cu Ebola în Liberia, Guineea sau Sierra Leone au creat confuzie în Statele Unite.

În New Jersey, cazul unei asistente revenite din Sierra Leone și plasate în carantină deși nu prezenta niciun simptom a generat o polemică aprinsă. Sub presiunea Casei Albe, guvernatorul acestui stat din Estul american a anulat carantina.

Autoritățile sanitare americane au emis luni un nou program de supraveghere pentru toate persoanele care se întorc din aceste zone, îndepărtând măsura privind plasarea în carantină obligatorie. Noul program prevede măsurarea temperaturii corpului constant și anunțarea în mod amănunțit a contactelor avute de persoanele supravegheate.

În plus, Pentagonul a ordonat, miercuri, plasarea în carantină a tuturor militarilor care s-au întors din Africa de Vest.