Permis de conducere pe numele lui Vladimir Putin, descoperit la Chișinău într-o „fabrică” de acte false. Care era destinația lui

Redactor:
Vlad Mironescu
Permis de conducere pe numele lui Vladimir Putin, descoperit la Chișinău într-o „fabrică” de acte false. Care era destinația lui
CLIC PENTRU A MĂRI. Foto: unimedia.md

Centrul anticorupție din Republica Moldova a descoperit la Chișinău o „fabrică” de documente false, inclusiv un permis de conducere moldovenesc pe numele premierului rus Vladimir Putin, relatează marți PRO TV Chișinău.

Potrivit Centrului anticorupție, proprietarii afacerii fabricau la comandă orice act sau document fals.

Printre actele realizate de aceștia a fost găsit și un permis de conducere moldovenesc pe numele lui Vladimir Putin, despre care cel care l-a confecționat a declarat că intenționa să îl ofere cadou unui prieten.

Citește și Kate Winslet eroină, după ce a salvat-o pe mama miliardarului Richard Branson dintr-un incendiu – VIDEO

Centrul anticorupție susține că tehnologia folosită de fabricanți era de ultimă generație. Astfel, aceștia au reușit să realizeze pentru ofițerii sub acoperire un pașaport românesc în mai puțin de 20 de minute.

De afacere se ocupau cinci tineri, iar taxele pentru serviciile oferite variau între 100 de euro pentru un permis de conducere și câteva mii de euro pentru un pașaport străin. Suspecții fabricau și acte de identitate italiene, spaniole sau românești.

Tinerii au fost reținuți și se află în arest preventiv.

Departamentul Externe, [email protected]

Inchide