Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban: „Europa are probleme. Democrația maghiară, la fel de bună ca democrația germană”

Publicat: 31 08. 2020, 18:24
Actualizat: 31 08. 2020, 18:53

„Europa are probleme”, întrucât încă nu a reușit să-și definească noul loc în economia globală, a declarat luni premierul ungar la un forum internațional de politică externă din Slovenia.

Europa este greu de înțeles, spre deosebire de Statele Unite și China, aceasta nu este capabilă să „schimbe fundamental regulile jocului”, a declarat Viktor Orbán.

Forumul din Bled, din nord-vestul Sloveniei, este un eveniment major de politică externă care reunește șefii de stat și guvern și miniștrii de externe din mai multe țări. Principalele subiecte de pe agenda acestui an sunt provocările și oportunitățile cu care se confruntă Europa în lumina noilor pandemii coronavirus și Brexit, transmite HungaryToday.

Europa încă nu are o armată comună susținută de hub-uri de știință și inovare care ar putea servi drept „motoarele avansării tehnologice”, a spus premierul ungar.

„Situația noastră actuală și consecințele care urmează trebuie definite în mod clar”, a spus Orbán.

”Solidaritatea duce la un succes comun, dar țările europene nu pot avea succes împreună dacă nu au un succes individual”, a spus premierul ungar.

”Succesul economic și politic al națiunilor europene individuale nu este antiteza succesului european comun, ci mai degrabă una dintre precondițiile și blocurile sale”, a adăugat Viktor Orbán.

Orbán a declarat că cheile succesului  ale Uniunii Europene au fost capacitatea sa pentru o armată comună, aderarea Serbiei la blocul comunitar și crearea unei economii competitive în frunte cu Europa Centrală.

Ungaria luptă pentru ”suveranitate intelectuală”

Scena politică a Ungariei se caracterizează printr-o „luptă pentru suveranitate intelectuală”, a declarat luni prim-ministrul Viktor Orbán în Bled, adăugând că guvernul său lupta pentru a impune demersul creștin-democrat și conservator al democrației împotriva opiniilor liberale.

La o sută de ani de la înfrângerea Ungariei în primul război mondial și Tratatul de pace de la Trianon de după război „noi maghiarii stăm pe scena istoriei europene ca campioni ai supraviețuirii”, a declarat premierul Viktor Orbán la inaugurarea Memorialului Național de Coeziune, joi.

„Ne luptăm pentru ca să ne putem implica în dezbateri despre idei precum familie, națiune, tradiții culturale, religie și migrație”, a spus Orbán pentru a 15-a ediție Forumul strategic Bled.

„Democrația maghiară este cel puțin la fel de bună ca democrația germană sau italiană” și respectă cerințele europene, a spus premierul.