Revelion 2020: Thailanda a intrat în noul an

Revelion 2020: Thailanda a intrat în noul an
Publicat: 31/12/2019, 20:02

Autoritățile din Thailanda au anunțat că organizează un grandios foc de artificii pe cea mai lungă distanță, de-a lungul râului Chao Phraya din Bangkok.

Numit „Amazing Thailand Countdown 2020”, spectacolul este realizat după conceptul „Seven Wonders of Blessings” (Șapte minuni ale binecuvântării) și are menirea de a promova turistic zona.

Punctul culminant al spectacolului sunt artificii făcute din orez lipicios, sustenabile și prietenoase cu mediul. Acestea vor fi aprinse de-a lungul răului, acoperind aproximativ 1.400 de metri, potrivit thailandfestival.org.

Autoritățile se așteaptă ca la spectacol, care are șapte acte și prezintă moștenirea culturală a Thailandei, să asiste peste un milion de oameni.

La Bangkok, petrecerea de Anul Nou este una dintre cele mai căutate destinații din Asia. Petrecerea începe la 18.30 și continuă până după miezul nopții cu artificiile și lampioanele lansate pe cerul Thailandei deasupra Asiatique Wheel.

Samoa, părți din Kiribati și Tonga din Oceania au fost primele locuri din lume care au trecut în anul 2020. A urmat Noua Zeelandă și Australia, printre altele.

Hong Kong a intrat în 2020 fără tradiționalul foc de artificii, pentru prima dată în ultimii zece ani. Metropola din sudul Chinei, cu 7 milioane de locuitori, a fost zguduită anul acesta de numeroase proteste violente, iar manifestanții au ocupat străzile inclusiv în ultimele ore ale lui 2019.

Ultimele regiuni de pe Glob care vor spune „La mulți ani, 2020!” vor fi insulele Howland și Baker, la 25 de ore după Auckland.

Site-ul https://www.timeanddate.com/counters/multicountdown.html arată în timp real cum trec secundele până la venirea Anului Nou pe toate continentele.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase