Secretarul american al Trezoreriei cere Asiei să stimuleze creșterea economică mondială

Secretarul american al Trezoreriei cere Asiei să stimuleze creșterea economică mondială
Publicat: 23/04/2012, 19:33
Actualizat: 26/04/2012, 18:33

Secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, a apreciat joi că criza din Europa ar trebui să determine țările din Asia să stimuleze creșterea economică mondială, relatează AFP.

La finalul unei reuniuni la Honolulu cu cei 20 de parteneri ai săi din Forumul economic Asia-Pacific, Geithner a cerut Europei să pună la punct un plan pentru refacerea stabilității financiare.

„Criza din Europa rămâne provocarea centrală care amenință creșterea mondială”, a declarat Geithner în cadrul unei conferințe de presă. „Este crucial ca Europa să pună rapid la punct un plan solid pentru refacerea stabilității financiare”, a afirmat el.

„În momentul în care Statele Unite se străduiesc să rezolve problemele care au provocat criza lor și Europa se confruntă cu o perioadă de creștere mai lentă, economiile asiatice vor trebui să depună mai multe eforturi pentru a stimula creșterea”, a precizat secretarul american al Trezoreriei.

În timp ce Statele Unite nu reușesc să adopte un plan privind locurile de muncă din cauza blocajului politic de la Washington înte democrați și republicani, Geithner a cerut „măsuri imediate pentru consolidarea creșterii”.